Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Μείωση της Ερυθρότητας της Ροδόχρου με το Νέο Τοπικό Φάρμακο, Mirvaso?

 


«Το FDA στις ΗΠΑ ενέκρινε ένα καινούργιο φάρμακο (τοπικό gel) για την αντιμετώπιση του ερυθήματος του προσώπου που εμφανίζεται στη ροδόχρου νόσο: Mirvaso της Galderma (brimonidine 0,33 τοις εκατό ).

 Mirvaso χρησιμοποιείται μία φορά ημερησίως ως τοπικη θεραπεια για να μειωσει την ερυθρότητα σε ασθενεις με ροδόχρου νόσο σε ηλικίας 18 ετών και άνω. Διαρκεί έως 12 ώρες, σύμφωνα με την εταιρεία.

Το προϊόν θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε μία ποσότητα μεγέθους μπιζελιού μια φορα ημερησίως σε πέντε περιοχές του προσώπου: πηγούνι, μέτωπο, μύτη και στα μάγουλα.  Το Mirvaso λειτουργεί

συστέλλοντας τα διαστελλόμενα αιμοφόρα αγγεία του προσώπου.

Σε κλινικές δοκιμές, οι ανεπιθύμητες παρενέργειες  σε Mirvaso περιλαμβάνονται ερύθημα, έξαψη, δερματίτιδα εξ επαφής και ένα αίσθημα καυσου του δέρματος. Κεφαλαλγία, αυξημένη ενδοφθάλμια πίεση και ρινοφαρυγγίτιδα αναφέρθηκαν επίσης σε μακροχρόνια μελέτη»

Source: Dermatology Times
http://dermatologytimes.modernmedicine.com/dermatology-times/news/fda-approves-topical-rosacea-drug#



Δεν μπορούσα να μάθω εάν και πότε θα είναι διαθέσιμο εδώ στην Ελλάδα.

5 σχόλια:

  1. Καλησπερα. Σας μεταφερω απο Δερματολογο καποια πραγματα σχετικα με το Mirvaso. Δεν κυκλοφορει ακομα στην ελλαδα, αλλα αναμενεται εντος του 2015. Ομως, για οποιον θελει να το δοκιμασει, υπαρχει εναλλακτικος τροπος! Το gel Mirvaso, μπορει να δημιουργηθει με την μιξη των εξης 2: 1) Cicalfate emulsion της εταιρειας Avene + 2) Alphagan (αν καταλαβα καλα ειναι τεχνητα δακρυα). Στο προσεχες χρονικο διαστημα θα το δοκιμασω, να δω αν μπορει να προσφερει κατι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, Στράτο, για τις πληροφορίες. Να μας ενημερώσεις για την εμπειρία σου με Cicalfate & Alphagen - έχω μεγάλη περιέργεια να μάθω.:)

      Διαγραφή
  2. Το αρχικό άρθρο γράφει ότι "Το Mirvaso λειτουργεί διαστέλλοντας τα αιμοφόρα αγγεία του προσώπου. " το κοκκίνισμα δεν φεύγει όταν συστέλονται τα αιμοφόρα αγγεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την παρατήρηση σας – έχετε απόλυτο δίκιο. Δεν το ειχα προσέξει. Το έχω διορθώσει. Πάντα χρειάζομαι κάποιον να μου κάνει ένα proof read!

      Διαγραφή
  3. Καλησπερα! Επανερχομαι σχετικα με το θεμα της Mirvaso, και σε οτι αφορα αυτα που ειχα γραψει σ'αυτη την αναρτηση στις 8 Μαιου. Το χρονικο διαστημα αυτο μεχρι σημερα, ημουν σκεπτικος οσον αφορα το αν θα προχωρησω σ'αυτη την κινηση τελικα, διοτι τα σχολια που διαβαζω απο οσους εχουν χρησιμοποιησει την αλοιφη στο εξωτερικο, δεν ειναι ενθαρρυντικα. Τελικως πανω που σχεδον το αποφασισα τις προηγουμενες μερες, ειπα να διαβαζω ξανα σημερα τα σχολια, και νομιζω οτι το ρισκο ειναι μεγαλο τελικα, και δεν θα την δοκιμασω. Το αναφερω αυτο κυριως για οσους τυχον περιμεναν feedback απο εμενα. Αν θελετε να διαβασετε τα σχολια απο οσους χρησιμοποιησαν το σκευασμα, μπορειτε να τα δειτε εδω https://www.youtube.com/watch?v=5O2ACrHtikQ
    Το πιο ανησυχητικο ειναι οτι σε πολλους ενω αρχικα τις πρωτες ημερες ειχαν θεαματικα αποτελεσματα, ξαφνικα μετα απο μερικες μερες το προσωπο τους εγινε χειροτερο απο κοκκινιλες απο οτι ηταν πριν ξεκινησουν να χρησιμοποιουν Mirvaso!! Γι'αυτο λοιπον θεωρω οτι δεν μπορω να το ρισκαρω. Θα περιμενω να κυκλοφορησει επισημα και στην ελλαδα μεσα στο 2015, οταν λογικα θα εχουμε ακομα μεγαλυτερο feedback.

    ΑπάντησηΔιαγραφή