Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Τα Σταδια Της Ροδόχρου Νόσου



Είναι αλήθεια ότι η ροδόχρους νόσος μπορεί να ξεκινήσει με ήπια συμπτώματα και να εξελιχθεί σε κάτι πιο σοβαρό, αλλά δεν είναι δεδομένο ότι θα προχωρήσει οπωσδήποτε  από το ένα στάδιο στο επόμενο.
Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι με το πέρασμα του χρόνου, τα συμπτώματα της ροδόχρου νόσου του πρώτου στάδιου θα γίνουν τα συμπτώματα της ροδόχρου νόσου στάδιο τρία.

Η βλατιδοφλυκταινώδη ροδόχρους νόσος του τελευταίου σταδίου (τρία) εμφανίζεται κυρίως σε άνδρες, αλλά η ροδόχρους νόσος  είναι συνήθως πιο σοβαρή στους άνδρες παρά στις γυναίκες σε κάθε στάδιο.

Φλύκταινα δεν εμφανίζονται συχνά στις γυναίκες.

Προ-Στάδιο 1 της Εξέλιξης της Ροδόχρου Νόσου

Πιστεύεται ότι ορισμένα άτομα έχουν προδιάθεση για την ανάπτυξη ροδόχρου νόσου είτε λόγου  κληρονομικών παράγοντων είτε λόγου ορισμένα έμφυτα χαρακτηριστικά που έχουν.

Αυτοί οι άνθρωποι τείνουν να εμφανίζουν τα πρώτα σημάδια που μπορεί να σηματοδοτήσουν την τάση να αναπτύσσουν ροδόχρου νόσο.

Ενώ αυτά τα σημάδια δεν εγγυώνται ότι θα αναπτύξουν ροδόχρου νόσο, τουλάχιστον προληπτικά μέτρα μπορούν να παρθούν τα οποία μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη ή την καθυστέρηση της πραγματικής έναρξης της νόσου, ή να ελέγξει πιο αποτελεσματικά τα εμφανής συμπτώματα της νόσου.

Τα άτομα που ενδέχεται να είναι στο προ-στάδιο Ι της ροδόχρου συχνά είναι τα άτομα που κοκκινίζουν ή έχουν εξάψεις και μπορεί να βρίσκουν τα συμβατικά τοπικά φάρμακα ακμής και προϊόντα φροντίδας του δέρματος ερεθιστικά.

Για παράδειγμα, μια νεαρή γυναίκα στην ηλικία του 20 και κάτι θα μπορούσε να πιει  ένα ποτήρι κρασί, να φάει πικάντικα φαγητά  ή να νιώθει κάποιο έντονο συναίσθημα.
.
Αντί για μια στιγμιαία κοκκινίλα , το πρόσωπό της, το λαιμό και το στήθος μπορεί να γίνουν κόκκινα και η ερυθρότητα μπορεί να συνεχιστεί για 10 λεπτά μέχρι μισή ώρα.

Σε άτομα που αναπτύσσουν ροδόχρου νόσο, η αντιδραστική έξαψη και κοκκίνισμα τελικά οδηγεί σε μόνιμη ερύθημα (κοκκινίλα).


Στάδιο 1 της Εξέλιξης της Ροδόχρου Νόσου  

Το πιο κοινό χαρακτηριστικό της Α 'Φάσης ροδόχρου είναι η επίμονη ερυθρότητα.
Ενώ αυτή η ερυθρότητα (ερύθημα) μπορεί να είναι διαδοχική, είναι συνήθως παρόν για ώρες ή ημέρες.

Τριχοειδή αγγεία διαστέλλονται και σχηματίζουν λεπτές γραμμούλες στη μύτη και στα μάγουλα.

Το δέρμα μπορεί να γίνει πιο ευαίσθητο και μπορεί να αντιδράσει σε ορισμένα καλλυντικά.

Επιπλέον, το δέρμα είναι πιο αντιδραστική σε φυσικά και χημικά ερεθίσματα.


Στάδιο 2 της Εξέλιξης της Ροδόχρου Νόσου

Το Δεύτερο Στάδιο της ροδόχρου νόσου περιλαμβάνει τα εξωτερικά  χαρακτηριστικά του Πρώτου Σταδίου μαζί με βλατίδες και φλύκταινες που μοιάζουν με ακμή.

Αυτά τα σπυριά μπορεί να εμφανίζονται διαδοχικά ή μπορεί να διαρκέσουν για εβδομάδες.

Ενώ, και πάλι, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτά τα σπυριά δεν είναι πραγματική ακμή, οι βαθύτερες φλεγμονώδεις βλατίδες και φλύκταινες ενδέχεται να προκαλέσουν επιφανειακές ουλές..

Όσο το Στάδιο Δύο της ροδόχρου νόσου προχωρά, τα θυλάκια σμηγματογόνων γίνονται μεγαλύτερα και πιο εμφανή, συμβάλλοντας περαιτέρω στη διαμόρφωση των βλατίδων και φλυκταινών.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι οι φλύκταινες και βλατίδες είναι αποτέλεσμα της φλεγμονής και όχι των βακτηριών.

Οι ουλές που προκαλούνται από την νόσο σε αυτό το στάδιο επηρεάζουν περαιτέρω την ήδη αρνητική εικόνα που έχει πολλές φορές ο πάσχοντας για τον εαυτό του.

 
Στάδιο 3 της Εξέλιξης της Ροδόχρου Νόσου


Σε γενικές γραμμές, μόνο ένας μικρός αριθμός ατόμων θα προχωρήσει στο Τρίτο Στάδιο της ροδόχρου νόσο.

Στο τρίτο στάδιο, οι ασθενείς εμφανίζουν όλα τα χαρακτηριστικά του στάδιο 1 και 2, μαζί με μια σταδιακή παραμόρφωση των χαρακτηριστικών του προσώπου.

Καθώς προχωρά το Τρίτο Στάδιο, τα χαρακτηριστικά του προσώπου μπορεί να γίνουν πιο χοντρά, πιο συμπαγείς και ακανόνιστα.

Οι σμηγματογόνοι αδένες συνεχίζουν προς ακραία διεύρυνση, συμβάλλοντας περαιτέρω σε μεγάλα φλεγμονώδη οζίδια.

Η εμφάνιση κάποιου με το Τρίτο Στάδιο την νόσου μπορεί να είναι παρόμοια με τα άτομα που παρουσιάζουν την πιο βαριάς μορφής κυστικής ακμής.


Παραλλαγές της Ροδόχρου Νόσου


Η ροδόχρους νόσος είναι μια δερματική διαταραχή που επηρεάζει περίπου το 5% του πληθυσμού.

Οι γιατροί και οι επαγγελματίες στον τομέα της φροντίδας του δέρματος βλέπουν ραγδαία αύξηση του αριθμού των ατόμων που πάσχουν από την νόσο καθώς η "άνω των 40" πληθυσμός συνεχίζει να αυξάνεται, και η διάκριση μεταξύ Ακμή και Ροδόχρους Νόσος διευκρινίζεται όλο και περισσότερα από τους ειδικούς.

Ο αριθμός των νέων ανθρώπων με ροδόχρου νόσο αυξάνεται επίσης.


Η ροδόχρους νόσος είναι μια περίπλοκη ασθένεια του δέρματος - είναι δύσκολη στην θεραπεία της και μπορεί να προκαλέσει σοβαρή συναισθηματική δυσφορία λόγω ορατούς επιδείνωσης του δέρματος του προσώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου