Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Οι Καπνιστές Έχουν Πόλυ Λιγότερες Πιθανότητες να Πάσχουν από τη Ροδόχρου Νόσο



Ναι καλά διαβάσατε, κάποια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακάλυψε ότι το κάπνισμα σχετίζεται με σημαντικά μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης ροδόχρου νόσο.
Η μελέτη ήταν επιδημιολογική, κάτι που σημαίνει ότι χρησιμοποιούνται στατιστικά στοιχεία για να αντιστοιχούν τη συχνότητα εμφάνισης της ροδόχρου νόσου σε καπνιστές και μη-καπνιστές σε μια τυχαία συνάθροιση ατόμων.

 A study on the epidemiology of rosacea in the U.K: Spoendlin J, Voegel JJ, Jick SS, Meier CR


Γιατί είναι πολύ λιγότερο πιθανό για τους καπνιστές να πάσχουν από την ροδόχρου νόσο?

 

Συνήθως μια επιδημιολογική μελέτη δεν μπορεί να πει γιατί μια τέτοια συσχέτιση υφίσταται, μόνο να αποδείξει την ύπαρξή της. Μόνο με  περαιτέρω έρευνα μπορει να  καθοριστεί η αιτία και τυχόν μεταγενέστερες επιπτώσεις για τη θεραπεία κλπ.


Άλλες Έρευνας Σχετικά με την Νικοτίνη και τη Ροδόχρου Νόσο

 


 Μάθαμε το 2008 από έρευνα  την οποία  χρηματοδοτήθηκε από το NRS (Ο Εθνικός Σύλλογος Ροδόχρους Νόσος  - στις ΗΠΑ) ότι "Η ενεργοποίηση των υποδοχέων νικοτίνης φάνηκε να σχετίζεται με σημαντική αύξηση του ενδοκυτταρικού ασβεστίου, καθώς επίσης και δύο μεγάλων σηματοδοτών πρωτεϊνών που μπορούν να προκαλέσουν μια σειρά από βιοχημικές αντιδράσεις που συνδέονται με τη ροδόχρου νόσο.”

 Έτσι σίγουρα θα υπάρξει κάποια συζήτηση σχετικά με το τι σημαίνει πραγματικά. η στατιστικά σημαντική μείωση στη ροδόχρου νόσο στους καπνιστές στο Ηνωμένο Βασίλειο.


 Υγεια Πανω Απ'όλα!

 

Ενώ μπορεί να υπάρχει μια πολύ μικρή πιθανότητα ότι το κάπνισμα θα μπορούσε να βοηθήσει τη ροδόχρου νόσο σας, οι αρνητικές επιπτώσεις για την πάθηση, ας μη μιλήσουμε τώρα γενικά για την υγεία, είναι τεράστιες. Έτσι, εάν μπορείτε να βρείτε έναν τρόπο να κόψετε το κάπνισμα, να το κάνετε - το συντομότερο δυνατόν!!



 Παρά το ισχυρό αποτέλεσμα από την στατιστική έρευνα, αμφιβάλλω αν κανένας γιατρός θα σας πρότεινε να καπνίζετε για να μειώσει τις πιθανότητές σας να πάσχετε από την ροδόχρου νόσο. Στην πραγματικότητα, θα γίνεται πιθανώς το αντίθετο. Λογω των κινδυνων για την υγεία που συνδέονται με το κάπνισμα, οι γιατροί θα συμβουλεύουν τους καπνιστές να σταματήσουν εντελώς.



Εσείς οι καπνιστές!

 

Έχετε παρατηρήσει μείωση των συμπτωμάτων της ροδόχρου όταν καπνίζετε? Θα είχε ενδιαφέρον, πιστεύω, να κάνουμε την δικιά μας μίνι δημοσκόπηση εφόσον ζούμε εδώ στην Ελλάδα (Έλληνες ως επί του πλείστον θα διαβάζουν αυτό εδώ το blog -πρωταθλητές του αθλήματος!).







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου