Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Καταλύτες (triggers) και Ροδόχρους Νόσος

Μερικοί από σας μου έχουν γράψει ρωτώντας με για τους καταλύτες μου από τη ροδόχρου νόσο. Υπάρχει ήδη στο ‘Ζώντας με τη Ροδόχρου Νόσο’ μια ανάρτηση σχετικά – άλλα δεν πειράζει ας γράψω ξανά. Όπως έχω επισημάνει σε προηγούμενες αναρτήσεις, οι καταλύτες της ροδόχρου νόσου είναι μοναδικοί για κάθε άτομο που πάσχει  και δεν είναι απαραίτητο ότι  αυτό που επηρεάζει εμένα θα επηρεάζει και΄σενα με το ίδιο τρόπο και το αντίστροφο. Παρόλα αυτά, μπορεί να είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε τι επηρεάζει τους άλλους δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να εντοπίσουμε τους δικούς μας καταλύτες.

Τροφές
συκώτι
φασόλια
κασέρι
μπιζέλια
μελιτζάνες
γιαούρτι                              
σοκολάτα υγείας
γαρίδες
πικάντικα φαγητά
μπανάνες
πορτοκάλια
ασπαρτάμη (μια γλυκαντική ουσία που βρίσκεται συχνά σε τσίχλες και αναψυκτικά light)

Ροφήματα
Όλα τα αλκοόλ, εκτός από τζιν και μπύρα

Καιρός
κρύο
υγρασία

Εσωτερικός μου κόσμος
Έντονα συναισθήματα – αρνητικά/θετικά   Είμαι ανοικτό βιβλίο!!!


Κλειστοί Χώροι
κεντρική θέρμανση
κλιματισμός (για θέρμανση)
Λαμπτήρες φθορίου

Μόνο μια λέξη για τον τελευταίο μου καταλύτη - λαμπτήρες φθορίου: Τα φώτα αυτά φαίνεται να με επηρεάζουν μόνο το χειμώνα, πράγμα που το βρίσκω περίεργο. Όποτε πάω σε ένα σούπερ μάρκετ ή ένα πολυκατάστημα, έχω την τάση να κοκκινίζω έντονα. Μάλιστα συχνά επιδεινώνεται αν στέκομαι ακριβώς κάτω από το φως - σε καμαρίνια ή όταν περιμένω στο ταμείο.

72 σχόλια:

  1. Καλή χρονιά Αlana να έχουμε!
    'Ισως να μην είναι περίεργος ο τελευταίος σου καταλύτης, ίσως να οφείλεται σε έλλειψη βιταμίνης D. Ως γνωστόν οι περισσότεροι πάσχοντες απο αυτή τη νόσο ( κ γω μαζί) αποφεύγουν την ηλιακή ακτινοβολία, με αποτέλεσμα την έλλειψη της βιταμίνης αυτής, πόσο μαλλον τώρα το χειμώνα που ο ήλιος είναι ανεπαρκής..
    Κάποιες μελέτες σχετίζουν τη βιτ. D με τη ροδόχρου νόσο, όχι σαν αιτία αλλά σαν ένα ακόμα μείον του ανοσιοποιητικού μας συστήματος, ίσως γι'αυτό οι περισσότεροι χειροτερεύουμε το χειμώνα.
    Βέβαια τα παραπάνω είναι προσωπικές μου εικασίες, δε ξέρω αν στερείσαι βιτ. d αλλά νομίζω πως αξίζει μια αναφορά της πολύτιμης αυτής βιταμίνης με τη νόσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Πόπη! Καλή χρονιά και σε σένα και, πρωτίστως, ασπροπρόσωπη!
      Ευχαριστώ για τις σκέψεις σου – να σου πω την αλήθεια, δεν είχα σκεφτεί ότι ενδέχεται να έχει να κάνει με έλλειψη βιταμίνης D. Ενδιαφέρουσα ιδέα…….Όντως αποφεύγω τον ήλιο, και το χειμώνα, και οι αντιηλιακές συνεχίζουν να έχουν την τιμητική τους!! Θα πρέπει να το ψάξω. Η διατροφή μου γενικώς είναι πλούσια σε βιταμίνη D αλλά ίσως - μάλλον σίγουρα - και ένα συμπλήρωμα θα βοηθούσε την κατάσταση – κατόπιν εξετάσεων βέβαια. Για να δούμε!!

      Διαγραφή
  2. Alana δε ξέρω τι διατροφή ακολουθείς αλλά π.χ. και το γάλα είναι πλούσιο σε βιτ. d αλλά δύσκολο να την αφομοιώσει ο ανθρώπινος οργανισμός. Σε περίπτωση έλλειψης αυτής της βιταμίνης καλό είναι να προμηθευτείς συμπληρώματα βιτ. d3 και οπωσδήποτε μαζί με συμπλήρωμα μαγνησίου, τουλάχιστον αυτά διάβασα από έμπιστα ξένα sites που μπαίνω συχνά και ενημερώνομαι για τη ροδόχρους.
    Επι της ευκαιρίας θέλω να μοιραστώ μαζί σου και με όλους που διαβάζουν το blog σου τη τελευταία μου ανακάλυψη! (ο κόσμος το'χει τούμπανο κ γω κρυφό μακάρι!)Πριν μια εμβομάδα υπήρξα θύμα της ίωσης που κυκλοφορεί αυτό το διάστημα.'Ηθελα να αποφύγω τα κλασσικά depon και έτσι αποφάσισα να καταφύγω στο σκόρδο!!(ναι καλά διαβάσατε!)Έκοβα τις σκελίδες του σκόρδου σε μικρά κομματάκια κ τα κατάπινα με νερό, ενεργοποιείται λένε καλύτερα η αλισίνη έτσι.3 σκορδάκια την ημέρα κ τσουφ! τη 2η μέρα πάει η ίωση. Συνέχισα έτσι κ γύρω στη 4η μέρα απίστευτο αλλά παρατήρησα και μείωση της κοκκινίλας της ροδόχρους!!Προς έκπληξη μου, googlara rosacea και garlic και διάβασα μαρτυρίες ανθρώπων που άλλοι θεραπεύτηκαν πλήρως και άλλοι που είδαν δραματική καλυτέρευση στο πρόσωπό τους. Μάλιστα το σκόρδο, εκτός του ότι καταπολεμά πολλά είδη μικροβίων λέγεται ότι εξοντώνει και τα αυγά του demodex!!Αληθή ή όχι δε νομίζω πως οι άνθρωποι αυτοί ήθελαν να πουλήσουν..σκόρδα!Αν πατήσετε στο google rosacea και garlic σίγουρα θα τα διαβάσετε όλα αυτά καθώς και τα πλεονεκτήματα του σκόρδου στη υγεία μας. Συνεχίζω με σκόρδα λοιπόν και έπεται η συνέχεια, δω ή δε δω και άλλη καλυτέρευση ή και το αντίθετο θα ενημερώσω...και ναι βρωμάνε τα σκασμένα, ίσως καταφύγω σε ταμπλέτες.Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι – έχω διαβάσει τα σχετικά με την βιταμίνη D3 αλλά δεν ήξερα για το μαγνήσιο – καλή συμβουλή – ευχαριστώ Πόπη.
      Διάβασα με πολύ ενδιαφέρον όλα όσο έγραψες για το σκόρδο. Κάπου – πίσω στο μυαλό μου θυμόμουν κάτι για το σκόρδο ως φυσικό αντιβιοτικό……Σιγουρα δεν θα χάσουμε τίποτα εάν το δοκιμάσουμε (εκτός από τους 'στενούς’ μας φίλους ίσως!). Εγώ πάντως θα το κάνω – κάνει καλά στην υγεία γενικώς και εάν βοηθήσει και στη ροδόχρου, ακόμα καλύτερα. Θα σας ενημερώσω.
      Τώρα πάω να googlaro (πως μου αρεσει το Greeklish!) garlic and rosacea.

      Διαγραφή
  3. Ναι!Το πρόσωπό μου είναι άσπρο!!Να τολμήσω να γράψω ότι επιτέλους 'θεραπεύτηκα'? Μετά από 1,5-2 χρόνια περίπου, ίσως και περισσότερα, ανακάλυψα ότι έχω δυσανεξία στο αυγό.1,5 μήνας αποχής κ έχω το πρόσωπό μου πίσω...μαζί με 2-3 μικρές ευρυαγγείες(φτηνά τη γλίτωσα!).
    Πέρα από να μοιραστώ την επιτυχία μου, θέλω να γράψω την άποψη μου κ δικές μου σκέψεις περί αυτού του εφιάλτη που λέγεται ροδόχρους νόσος. Πιστεύω λοιπόν πως η ροδόχρους δεν έχει μία αιτία. Μη περιμένετε αύριο ή σε λίγα χρόνια οι επιστήμονες να ανακαλύψουν την αιτία της. Η ροδόχρους νόσος είναι σύμπτωμα άλλων παθήσεων. Αλλεργία,δυσανεξία,έλλειψη βιταμινών,ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού,κάντιντα,κακή πέψη,δεμοδήκωση(αυτά θυμάμαι για την ώρα).Μην ακούτε τους γιατρούς ότι η νόσος αυτή δε θεραπεύεται(τουλάχιστον έτσι είπε σε μένα η δική μου γιατρός).Οι γιατροί είναι ερευνητές κ σαν ερευνητές θα πρέπει να συμπεριφέρονται.Δεν υπάρχει στ'αλήθεια θεραπεία ή έτσι βολεύει τις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες? Εγώ θεραπεύτηκα και στο διαδίκτυο υπάρχει πληθώρα μαρτυριών ανθρώπων που απαλλάχτηκαν απο τη νόσο χωρίς να διαφημίζουν κανένα προιόν.Εκτός απο τη ροδόχρους εντοπίστε κ άλλα τυχόν προβλήματα που σας έχουν παρουσιαστεί, το σώμα μας μας φωνάζει όταν κάτι δε πάει καλά,εμείς δε το ακούμε.Εγώ π.χ. τους τελευταίους μήνες είχα παρατηρήσει έντονο κνησμό στο σώμα μου κ πεπτικά προβλήματα.Μετά από 6 περίπου μήνες καταπολέμησης του demodex (νόμιζα πως αυτή ήταν η αιτία στη δική μου περίπτωση) και πλήρη εξόντωση της ροδόχρους δεν είδα, τότε κατάλαβα πως κάτι άλλο συμβαίνει και ψάχτοντας το βρήκα.
    Υποσχέθηκα πως θα ενημέρωνα για το σκόρδο γι'αυτό κ το συγκεκριμένο μήνυμα το έγραψα εδώ.Ναι είδα διαφορά με το σκόρδο ,προφανώς λόγω της αντιφλεγμονώδης δράσης του,αλλά μετά από καιρό με αρρώστησε, έχοντας χαμηλή πίεση δεν έπρεπε εξαρχής να το είχα πάρει.
    Πριν σας πάρει από κάτω, ενημερωθείτε,παρατηρήστε και μετά δράστε.Εγώ κρατούσα κ ημερολόγιο με το τι έτρωγα κάθε μέρα,ναι, όσο κ αν ακούγεται αστείο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σόρι, Πόπη, που δεν έγραψα τόσο καιρό – τρέχω σαν παλαβή αυτό το διάστημα. Ούτε χρόνος για……..καταλαβαίνεις!
      Χαίρομαι πάρα πολύ για σένα. Να μας ενημερώνεις πάντα με το πώς πας και τι πράγματα έχεις ανακαλύψει – έχει πολύ ενδιαφέρον και είμαι σίγουρη ότι βοηθά πολύ κόσμο.
      Όσον αφορά το ημερολόγιο, είναι κάτι που συνιστάται γενικώς γι’άυτους που πάσχουν από την νόσο για να εντοπίζουν τους καταλύτες. Καθόλου αστείο δηλαδή – πολύ καλή ιδέα.
      Το σκόρδο δυστυχώς, για μένα τουλάχιστον, δεν είχε αποτέλεσμα

      Διαγραφή
  4. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΣΧΩ Κ ΕΓΩ ΑΠΟ ΡΟΔΟΧΡΟΥ ΝΟΣΟΣ ΕΔΩ Κ 1 ΧΡΟΝΟ!ειμαι σε πολυ ασημη ψυχολογικη κατασταση!εχω εντονη ερυθροτιτα στα μαγουλα κ λιγα σπυρακια με πυον!Δεν ξερω πλεον τι να κανω εχω χασει φυλους τα παντα!εκανα θεραπεια με flagyll εκαναν πολυ καλη δουλεια αλλα δεν μπορω να τα παιρνω γιατι με χτυπησαν ασχημα στο στομαχι!δεν ξερω αν το προβλημα μ οφειλεται στο demodex η αν εχω καποια αλλεργικη αντιδραση σε καποια τροφη η απο ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού,κάντιντα,κακή πέψη οπως αναφερθηκε!δεν μπορω να καταλαβω ποια τροφη με πειραζει γιατι τρωω τα παντα,μπορω να πω οτι το γαλα με πειραζει στο στομαχι πολλεσ φορες κ το ψωμι κ τα εχω ελλατωσει αλλα διαφορα δεν βλεπω!απο ενυδατικη κρεμα κ ντεμακιγιαζ χρησιμοποιω την avene antirougeurs αλλα συχνα τα βραδια που ξεβαφωμαι κ παω να βαλω την ενυδατικη εκει εχω τρελο φουντωμα κ κοκκινιζω παντου ενω το πρωι που την βαζω δεν εχω προβλημα!ξερετε καμια ενυδατικη που μπορω να χρησιμοποιησω χωρις να καιγομαι..εχω ακουσει για coconut oil γνωριζετε κατι?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα, Γεωργία, και χαίρομαι για την γνωριμία έστω και μέσο του blog.
    Είναι δύσκολο όταν η νόσος είναι σε έξαρση – σας καταλαβαίνω απόλυτα όπως φαντάζομαι και όλοι που διαβάζουν το blog και πάσχουν από τη ροδόχρου.
    Λοιπόν, καταρχάς, θα σας έλεγα να ξανά πάτε στο δερματολόγο σας. Εφόσον δεν μπορείτε να πάρετε Flagyl ίσως θα σας δώσει metronidazole για να βάλετε τοπικά. Φυσικά μόνο ο δερματολόγος σας μπορεί να το κρίνει αυτό. Ίσως θα σας πει και τι ενυδατική θα σας ταίριαζε.
    Σχετικά με το coconut oil, δεν το έχω δοκιμάσει αλλά έχω διαβάσει γενικά θετικά σχόλια από όσους έχουν ροδόχρου αλλά όχι σε όλους. Εγώ χρησιμοποιώ jojoba και μου μαλακώνει αρκετά το πρόσωπο. Αλλά δεν έχω την ευαισθησία που περιγράφετε εσείς. Είμαστε όλοι διαφορετικοί και αυτό που ταιριάζει σε μένα μπορεί να είναι ερεθιστικό για σας.
    Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω περισσότερα…..Ίσως άλλοι έχουνε να προτείνουν κάτι........
    Όσον αφορά τους καταλύτες, για να τους εκτοπίζεις είναι καλή ηδέα να κρατάτε ημερολόγιο. Έτσι μπορείτε να σημειώσετε κάθε φορά που έχετε επεισόδιο ερυθρότητας η/και έξαρση σε σπυράκια. Να γράψετε καθημερινά τι τρώτε, τι πίνετε, θερμοκρασίες, διάθεση, συναισθήματα κλπ. Μετά από ένα μήνα ίσως θα δείτε αυτά που ενοχοποιούνται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πολυ για την γρηγορη απαντηση σας!Δυστυχως δεν εχω καλο δερματολογο και τισ κρεμες που χρησιμοποιω απο μονη μου τις βρηκα απο το διαδικτιο και ο δερματολογος μου μου ειπε οτι ειναι μια χαρα!!θα κανω εξεταση για το ελικοβακτηριο του πυλωρου και καντιτα να δω αν οφειλεται σε αυτο!να σας ρωτησω μπορω να κανω εξετασεις για αλλεργια/δυσανεξεια σε καποια φαγητα???ευχαριστω : ))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν νομίζω είναι θέμα αλλεργίες/δυσανεξίας - αμφιβάλλω εάν θα υπάρξει κάποια εξέταση που θα δείξει τι τροφές είναι καταλύτες. Θα μας έκανε την ζωή μας ευκολότερη πάντως εάν υπήρχε! Απλά υπάρχουν ορισμένες τροφές που αυξάνουν τη ροή του αίματος προς την επιφάνεια του δέρματος έτσι προκαλώντας το γνωστό σε όλους μας κλασσικό κόκκινο πρόσωπο!
    Και να βρείτε ένα δερματολόγο που εμπιστεύεσαι ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σου Γεωργία και απο μένα. Απ'οσο ξέρω υπάρχουν τεστ δυσανεξίας-τροφικής ευαισθησίας αλλά δεν είμαι σίγουρη για την εγκυρότητα τους.Έχω χρησιμοποιήσει λάδι καρύδας καθώς χοχόμπα και αμυγδαλέλαιο. Προσωπικά όλα την ίδια δουλειά κάνουν με τη διαφορά ότι μόνη σου θα πρέπει να δεις τι ταιριάζει περισσότερο στο δικό σου πρόσωπο.
    Θα μπορούσα πολλά να σου προτείνω αλλά ο καθένας μας είναι διαφορετικός κ αντιδράει διαφορετικά. Θα πρέπει να πειραματιστείς λιγάκι.
    Θα συμφωνήσω με την Alana, θα πρέπει να ξαναπας σε δερματολόγο, τουλάχιστον να κάνεις μια σειρά εξετάσεων για να είσαι καλυμμένη.Εγώ θυμάμαι είχα κάνει για λύκο, αιθυροειδή και ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού.
    Στη δική μου περίπτωση πάντως ήταν μάλλον δυσανεξία-τροφική ευαισθησία και λέω μάλλον γιατί παρόλο που έχει καθαρίσει το πρόσωπο μου απο κοκκινίλες δεν έχει περάσει πάρα πολύς καιρός. Φοβάμαι μήπως πάλι κάποια μέρα ξυπνήσω κόκκινη.
    Προσπάθησε όσο μπορείς να μη σε παίρνει από κάτω και θα σου πρότεινα να κρατήσεις ημερολόγιο.Θα σε βοηθήσει πολύ.
    Αυτά από μένα και να ξέρεις πως δεν είσαι μόνη..Σας φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΠΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ!!ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΧΟΧΟΜΠΑ Κ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ!!ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ Κ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ Ε Κ ΠΡΟΒΙΟΤΑΚΙΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ!!ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ AΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ(ΛΥΚΟΣ-ΕΛΙΚΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΠΥΛΩΡΟΥ)?ΑΠΟ ΘΥΡΟΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.ΠΟΠΗ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΒΡΗΚΕΣ ΤΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ : )) ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟ ΒΡΩ Κ ΕΓΩ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ!ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΩ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΞΑΨΕΩΝ Κ ΦΟΥΝΤΟΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ ΙΣΧΥΕΙ??Κ ΑΝ ΕΧΩ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ DEMODEX ΠΟΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ(ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΚΑΡΕΑ ΤΑ ΕΙΧΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ Κ Ο ΣΚΥΛΟΣ Μ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ)??Κ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΑΣ ΕΧΩ ΖΑΛΙΣΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΜΙΚΡΑ ΣΚΟΥΡΟΧΡΩΜΑ ΒΑΘΟΥΛΩΜΑΤΑ ΣΧΕΔΟΝ ΕΠΦΑΝΕΙΑΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΛΕΓΑ ΟΥΛΕΣ Κ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΕΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΑ DEMODEX??ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΧΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τις εξετάσεις τις κάνουν σχεδόν όλα τα μικροβιολογικά εργαστήρια αλλά αυτό που θα σε συμβούλευα κ νομίζω πως όλοι θα συμφωνήσουν είναι θα επισκεφτείς γιατρό, για να σου γράψει τις εξετάσεις αλλά και να σε παρακολουθεί.Η εξέταση για to demodex απ'όσο ξέρω γίνεται μόνο στην Αθήνα στο Συγγρός.Δε ξέρω αν μπορεί να το κολλησεις από σκύλο αλλά αν έχεις την υπόνοια μπορείς να προθημευτείς από φαρμακείο το αιθ.έλαιο tea tree oil και να αναμίξεις λιγες σταγόνες με το λάδι σου. Επίσης βόρακα κ σκόνη σόδας με νερό.Πολλοί που διαγνώστηκαν με το demodex είδαν βελτίωση . Προσωπικά δε μου ερέθισαν το δέρμα κ είδα διαφορά γτ όλα αυτά είναι αντιφλεγμονώδη.Τα δοκίμασα κ μοιράστηκα την εμπειρία μου εδώ.Αυτό όμως δε σημαίνει πως μπορεί να βρεις κ συ την ίδια ανακούφιση με μένα.
    Αυτό με τα προβιοτικά το έχω διαβάσει κ γω, έχει να κάνει με τη δυσβίωση εντέρου,με τα φιλικά βακτήρια κ παθογόνους μικροοργανισμούς. Πολλοί έχουν δει βελτίωση, άλλοι πάλι όχι.Νομίζω πως δε θα σε βλάψουν παίρνοντας τα αλλά κ πάλι είναι προτιμότερο να συμβουλευτείς γιατρό.Αυτός σίγουρα θα σου πει κ τι ακριβώς είναι αυτά τα σκουρόχρωμα βαθουλώματα που μας περιέγραψες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σας... Μόλις σήμερα ανακάλυψα το blog και όντως βρήκα πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες, γιατί κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή τελικά. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι πρώτον αν το tea tree oil το εφαρμόζετε τοπικά στις κοκκινίλες ή σε όλο το πρόσωπο. Και δεύτερον σχετικά με τον βόρακα και την σκόνη σόδας (σε σχέση με τα demodex) πώς τα χρησιμοποιούμε και σε τι αναλογίες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω παρα πολυ που επικοινωνησες με το blog. Ελπιζω να δει τις ερωτησεις σου η Ποπη. Εγω δεν μπορω να σε βοηθησω στις συγκεκριμενες αποριες - δεν γνωριζω. Εαν δεν απαντησει συντομα, θα την στειλω ενα email. Ειναι παντα προθυμη να βοηθησει.

      Διαγραφή
    3. Γεια σας και πάλι...Βλέπω ότι η φίλη Πόπη δεν έχει απαντήσει ακόμη. Μπορείς να της στείλεις mail αγαπητή Alana; Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε βρεί κάποιο makeup και concealer που δεν σας δημιουργεί ερεθισμούς. Ευχαριστώ...

      Διαγραφή
    4. Μόλις την έστειλα email -χίλια συγνώμη – έπρεπε να την είχα γράψει πιο μπροστά.
      Για μεικ-απ δεν μπορώ να σε βοηθήσω – δεν χρησιμοποιώ αλλά για καμουφλαζ για τις κοκκινίλες θα συνιστούσα μια πράσινη κρέμα. Εγώ είχα παραγγείλει από την Αγγλία αυτήν: http://www.boots.com/en/No7-Colour-Calming-Primer-Green-40ml_1273865/
      Είμαι σίγουρη ότι θα βρεις κάτι παρόμοιο και εδώ.

      Διαγραφή
    5. Να'μαι και εγώ...ζητώ συγνώμη για την απουσία μου, μόλις είδα το μήνυμα σου Αlana..
      Λοιπόν, το tea tree πρέπει να διαλυθεί σε ένα λάδι φορέα π.χ. χοχόμπα. Οι αναλογίες είναι σχετικές ,για κπ που θα το χρησιμοποιήσει πρώτη φορά καλό είναι να ρίξει λίγες σταγόνες σε 50 ml λάδι κ σταδιακά αυξάνει.Αντίστοιχο αιθ,έλαιο είναι κ της λεβάντας, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί απευθείας στο πρόσωπο.
      Τη σόδα τη διαλύουμε με λίγο νερό έτσι ώστε να έχουμε μια πάστα που να 'στέκεται΄στο δέρμα μας κ με απαλές κινήσεις απλώνουμε κ ξεπλένουμε.Αν θέλουμε προσθέτουμε κ λίγο βόρακα. Προσοχή ,βόρακα σκέτο αν βρείτε,όχι με άλλες χημικές προσθήκες.Ο βόρακας δε διαλύεται εύκολα,χρειάζεται ζεστό νερό .
      Εγώ χρησιμοποιώ χρόνια το teint idole της Lancome και είμαι πολύ ευχαριστημένη.
      Θα συμφωνήσω με τη παραπάνω αναγνώστρια, η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.Το ότι έχει βγει μια έρευνα για το demodex,όπως και πολλές άλλες έρευνες, δε σημαίνει πως είναι η αιτία σε όλους μας.Το λεγόμενο ακάρεο κ όχι μόνο, το έχουμε όλοι μας, ο υπερπληθυσμός του προφανώς δημιουργεί πρόβλημα σε κπ. Η ροδόχρους νόσος όμως είναι νόσος του ανοσιοποιητικού που σημαίνει πως πρέπει πρώτα αυτό να δυναμώσουμε και να εξαλείψουμε οτιδήποτε μας προκαλεί όλη αυτή τη φλεγμονή.
      Επί την ευκαιρία θα ήθελα να μοιραστώ μια πάρα πολύ καλή μάσκα.1 κουτ. του γλυκού μέλι με 1/4 κουτ. του γλυκού σόδα σκόνη. Ανακατεύουμε και απλώνουμε σε βρεγμένο πρόσωπο.Αφήνουμε από 15 λεπτά έως 2 ώρες,'Οσο περισσότερο τόσο το καλύτερο...Αφαιρείται με νερό πολύ εύκολα, περιμένω εντυπώσεις ...

      Διαγραφή
    6. Ευχαριστουμε για μια ακομη φορα, Ποπη, για τις πολυτιμες πληροφοριες σου :)

      Διαγραφή
    7. Καλό μεσημέρι Αlana και Πόπη...Ευχαριστώ πολύ για την κατατοπιστική απάντηση...! Μερικές απορίες: α) το λάδι χοχόμπα δεν "μπλοκάρει" τους πόρους του δέρματος, ώστε να δημιουργούνται καινούργιες φλεγμονές; Οπότε καλύτερα να χρησιμοποιήσω το αιθέριο έλαιο λεβάντας που χρησιμοποιείται μόνο του. β) Χρησιμοποιείτε κάποια συγκεκριμένη μάρκα για τα αιθέρια έλαια; γ) Πόσες φορές την εβδομάδα βάζουμε το μίγμα σόδας-βόρακα; Όσο για το ανοσοποιητικό μου, ειλικρινά δεν ξέρω πως μπορώ να το δυναμώσω. Πάντως θα κάνω την μάσκα σήμερα κιόλας και θα σας πω εντυπώσεις...! Φιλικά {Δήμητρα}

      Διαγραφή
    8. Καλησπέρα, μια καλή αρχή για να δυναμώσεις το ανοσοποιητικό σου είναι να εντοπίσεις τυχόν ελλείψεις του οργανισμού σου με μια απλή εξέταση αίματος και να αφαιρέσεις τις 'κακές' τροφές από τη διατροφή σου,όχι fast food,άσπρη ζάχαρη κτλ.
      'Οχι, το λάδι χοχόμπα δε μπλοκάρει τους πόρους κ δε δημιουργεί φλεγμονές αφού είναι αντιφλεγμονώδη.Για καλύτερη απορρόφησή του να το απλώσεις σε βρεγμένο δέρμα.
      Εγώ παραγγέλνω από εξωτερικό αιθ. έλαια ,αλλά κ με της apivita έμεινα ικανοποιημένη.
      Τη σόδα-βόρακα μπορείς και καθημερινά.
      Περιμένω εντυπώσεις από τη μάσκα..

      Διαγραφή
    9. Καλημέρα σας... Πολύ καλή η μάσκα, αφήνει απαλό το δέρμα...! Όμως όταν πήγα στο φαρμακείο να ζητήσω τον βόρακα με ρώτησαν που θα τον χρησιμοποιήσω. Όταν τους είπα στο πρόσωπο, ήταν κάθετα αντίθετοι γιατί είναι λέει δυνατό χημικό και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα! Εσύ Πόπη είχες ποτέ ερεθισμούς μετά την χρήση του;

      Διαγραφή
    10. hello, και μένα ήταν αρνητικοί σε φαρμακείο που το είχα προμηθευτεί γτ συνήθως το αγοράζουν για απορρυπαντική χρήση.'Οχι προσωπικά δε μου ερέθιζε το πρόσωπο ,αν το φοβάσαι ξεκίνα με την απλή σόδα και βλέπεις.Εκτός του βόρακα υπάρχουν πολλές εναλλακτικές, τα αιθ. έλαια που είχα αναφέρει παραπάνω,μηλόξυδο,θαλασσινό αλάτι, σαπούνι θείου κ.ά. με παρόμοια σχεδόν αντιμικροβιακή κ αντιμυκητιασική χρήση.
      Χάρηκα που δοκίμασες τη μάσκα κ πόσο μάλλον που σου μαλάκωσε το δέρμα

      Διαγραφή
  11. geia sas koritsia!legomai maria eimai28xronwn kai ta teleutaia 5xronia upoferw apo authn thn apaisia noso,pou sthn kurioleksia mou exei katastrepsei th zwh!den adexw allo na vlepw to proswpo mou etsi!exw kanei ta pada,to teleutaio xrono ksekinhsa kai omoiopathitikh,alla dustuxws kanena apotelesma!xrono me to xrono xeirotereuei h katastash,kai de kserw poso xeirotera mporei na ginei!sas parakalw sunexiste na grafete,gia na vroume mia lush...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρια – καλώς όρισες στο blog και ελπίζω δεν θα νιώθεις τόσο μόνη διαβάζοντας τα σχόλια των αναγνωστών που βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις με σένα. Σε καταλαβαίνω απόλυτα όπως και όλοι που πάσχουν από αυτήν την ‘απαίσια’ νόσο όπως την λες. Και φυσικά θα συνεχίσω να γραφω…….κουράγιο.

      Διαγραφή
  12. Καλησπέρα, είμαι η Ναταλία 38 ετών και άρχισα να έχω προβλήματα με την επιδερμίδα μου μετά τα 30. Στην διάρκεια της πρώτης μου εγκυμοσύνης απέκτησα ξαφνικά ακμή (μέχρι τότε είχα πάντα δέρμα λεύκο και καθαρό σαν χαρτί!) και μετά την γέννα σταδιακά έφυγαν τα σπυράκια και έμεινε η κοκκινίλα. Έκτοτε δεν έφυγε (στην δεύτερη εγκυμοσύνη - ευτυχώς- δεν εξελίχθηκε πάλι σε ακμή. Κάποια στιγμή τα πρώτα χρόνια είχα πάει στο "Συγγρού" και είχε διαγνωσθεί "ροδοχρούς ακμή" με κάποια θεραπεία για λίγες μέρες, χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις. Έκτοτε σε δύο ιδιώτες γιατρούς που μου είπαν πάνω-κάτω τα ίδια: Ροδόχρους νόσος, πιθανώς επειδή είχα Άγγλο παππού [δεν τους έλεγαν τυχαία "κοκκινομούρηδες" οι παλιοί :-) , να αποφεύγω τις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας, τον ήλιο, τους ατμούς, το καυτό νερό στο ντούς, τον καφέ, το τσάι κτλ Δεν θεραπεύεται, μπορώ μόνο να προσπαθώ να μην γίνονται έντονα τα συμπτώματα. Προσωπικά με πειράζει πάρα πολύ ο ήλιος. Έχω μόνιμα στην τσάντα μου αντιηλιακό προσώπου με δείκτη 50 και βάζω μιά-δυό φορές την ημέρα. Έτσι και ξεχαστώ και δεν βάλω ή περπατήσω ώρα σε δρόμο χωρίς σκιά γίνεται το πρόσωπό μου σαν τον αστακό και αρχίζουν και οι πληγούλες/ φουσκαλίτσες. Όταν συμβεί αυτό βάζω λίγη Εmedal (Metronidazole 0.75%) τοπικά και ψιλοσυνέρχομαι. Τον χειμώνα που δεν καίει τόσο ο ήλιος είμαι λίγο καλύτερα. Αλλά πάντα τα μάγουλά μου είναι κόκκινα (αν και ποτέ δεν έχω παρατηρήσει να συνδέεται με τα συναισθήματά μου!)και τελευταία παρατηρώ να είναι κόκκινο συχνά και το μετωπό μου, ενώ ερεθισμοί δημιουργούνται και μέσα στα φρύδια μου! Γενικά έχω πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα, βγάζω φουσκάλες με υγρό στο κεφάλι από τα σαμπουάν, δεν μπορώ να βάλω οποιαδήποτε καλή κρέμα και αποκλείεται ποτέ να βαφτώ...Τώρα που βρήκα αυτό το blog θα αρχίσω να δοκιμάζω λύσεις που προτείνετε, μήπως και κάτι με βοηθήσει, γιατί απ' ότι καταλαβαίνω είμαι σε σχετικά ήπια κατάσταση.
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πάρα πολύ, Ναταλία, που μοίρασες την εμπειρία σου μαζί μας. Εγώ, αντίθετα με σένα, έχω πρόβλημα μόνο το χειμώνα. Το καλοκαίρι είναι σαν να μην έχω καν την νόσο……σκέφτομαι να μετακομίσω στο San Diego!!!
      Ελπίζω οι προτάσεις που θα βρεις στο blog να σε βοηθήσουν.

      Διαγραφή
  13. γεια σας,με λένε γεωργία και λεχω την νόσο δύο χρόνια,,,ολοι οι δερματολόγοι μου εδιναν κορτιζόνη.πρίν ένα μήνα βρήκα ένα νέο δερματολόγο και κου πρώτεινε να κανουμε θεραπεία με metrodizanole και ένα αντιβιωτικό,τι να κάνω να την κάνω την θεραπεία,?επίσης εκανα τέστ δυσανεξίας και ειχα σε όλα εκτός από το κεχρι τα φρουτα κε τα λαχανικα.την εκανα 10 μερες αλλα εχασα πολλα κιλα δεν ζεινανθρωπος με αυτα που επιτρεπετε να φαω,σας παρακαλω βοηθηστε με ,,παντα ειχα ωραιο δερμα κε εδω και δυο χρωνια τρέχω σε ψυχολογους επειδη εχω νευρα.ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σας, Γεωργία, και ευχαριστώ πάρα πολύ που επικοινώνησετε με το blog μου.
      Καταρχάς, θα ήθελα να σας πω ότι καταλαβαίνω πως νιώθετε και λυπάμαι που δεν έχετε βρει κάποια λύση ακόμα. Να ξέρετε ότι μπορείτε πάντα να γράψετε εδώ στο blog με τις απορίες σας. Όμως, δεν έχω καμιά αρμοδιότητα όσον αφορά τη νόσο πέρα απ’ότι την έχω και εγώ και μοιράζω τις εμπειρίες μου.
      Δεν ξέρω εάν έχετε διαβάσει όλες τις αναρτήσεις μου, αλλά όταν διαγνώστηκα με ροδόχρου νόσο, μου έδωσε ο δερματολόγος μου, και εμένα, metrodizanole και αντιβιοτικά, Αμέσως είδα αποτέλεσμα - έμεινα πολύ ευχαριστημένη. Δεν άλλαξα τη διατροφή μου ιδιαίτερα – μόνο όταν παρατηρούσα ότι μια τροφή ή ένα ρόφημα μου προκαλούσε επεισόδια ερυθρότητας, και το απέφευγα. Μέχρι τώρα η νόσος είναι υπό έλεγχο.
      Ελπίζω σας βοηθά.
      Κουράγιο :)

      Διαγραφή
  14. καλησπερα, είμαι η γεωργια κανω ενα μην α θεραπια με αντιβιοτικα και αλοιφη δεν εχω δει τιποτα προτσ το παρον να ανισυχω η θελει χρονο; κουραστικα πολυ σας παρακαλω πρωτεινετε μου κατι,σας ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Γεωργία,
      Θα σου έλεγα να κάνεις υπομονή – καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολα όταν δεν βλέπεις αμέσως αποτελέσματα. Για πόσο καιρό σου είπε ο γιατρός να πάρεις την αντιβίωση? Εάν βλέπεις μετά ότι δεν γίνεται τίποτα, να πας ξανά στο δερματολόγο σου να δεις τι άλλο έχει να σου προτείνει
      Μην απογοητεύεσαι ♥

      Διαγραφή
  15. Γεια σας, με λένε Αντώνη! Λοιπόν, στο ψητο! Κάνω θεραπεία για την ακμη με ισοτρετινοΐνη και εχω και εγω την συγκεκριμένη νόσο που προκαλεί ερυθρότητα του προσώπου. Εντελώς τυχαία λοιπόν, στα πλαίσια της θεραπείας που κάνω ανακάλυψα κάτι ενδιαφέρον. Καταρχάς, επειδή η συγκεκριμένη θεραπεία που κάνω για την ακμή προκαλεί ξηρότητα, (δεν είναι σωστό να κάνω διαφήμιση, αλλα τώρα χρειάζεται, με συγχωρείτε) ο γιατρός μου, μου συνέστησε την Bepanthol (κρέμα), αλλά και την Propiogenta (κρέμα). Έτσι, παρατήρησα ότι όταν η ερυθρότητα ήταν σε έξαρση, και αν εκείνη την στιγμή έβαζα και από τις δύο κρέμες που προανέφερα σε γενναιόδωρες ποσότητες (ίσως η ποσότητα να μην έχει σημασία, αλλά εγώ βάζω υπεραρκετη!) τότε μέσα σε 4 με 5 ώρες από την ώρα εφαρμογής το προσωπό μου απαλλασσόταν από κάθε ίχνος κοκκινίσματος, ήταν κανονικότατο!! Και μάλιστα διαρκούσε σχεδόν μία μέρα. Το ξέρω ότι δεν αποτελει μόνιμη λύση και θεραπεια της νόσου, όμως είναι κάτι πολύ καλό, δεν είναι; δεν ξέρω αν λειτουργεί στον ίδιο βαθμό και σε άλλους, αλλά απο την στιγμή που το παρατήρησα το θεώρησα σωστό να το αναφέρω! Τα πάντα μπορούν να φανούν χρήσιμα! Τέλος, ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ για την δημιουργία του συγκεκριμένου blog! (Και συγγνώμη αν έκανα την ανάρτηση σε λάθος σημείο!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Αντώνη. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τις πληροφορίες και το θετικό αποτέλεσμα - πολύ καλά έκανες και μας τις μετέφερες. Πρώτη φορά ακούω για την Propiogenta αλλά θα ρίξω ένα βλέφαρο στο διαδίκτυο. Την Bepanthol μόλις άρχισα να ξανά χρησιμοποιώ μετά από πολλά χρόνια (μου την είχε συστήσει ένας δερματολόγος τότε). Να σου πω την αλήθεια, μου τελείωσε η ενυδατικη μου και ήταν η μονή κρέμα που είχα στη ντουλάπα. Μια χαρά μου ταίριαξε και είπα γιατί να ξοδευτώ σε άλλη κρέμα μέρες που είναι!
      Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια. : )
      Αλάνα

      Διαγραφή
  16. γεια χαρα σε ολους!
    λοιπον εχω κι εγω ροδοχρου νοσο
    με εξαρσεις σπανιες πλεον πλην της σχεδονμονιμης κοκκινιλας!
    βαζω καθε βραδυ εφορου ζωης -μετα απο νοσοκομειακου γιατρου δερματολογου οδηγια- την rosiced κρεμαΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΒΕΒΑΙΑ και εχω δει καταπληκτικα αποτελεσματα !εχωνα κανω θεραπεια με αντιβιωση για φουσκαλιτσες με υγρο στο προσωπο μου εδω και δυο χροναι περιπου ισωςκαι παραπανω
    παντοτε αποφευγω φυσικα ηλιο και κρυο οσο μπορω αλλα πραγματικα η καθημερινη χρηση της rosiced κανει δουλεια φυσικα ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ γιατι απαγορευεται την ημερα λογω αντιδρασης με τον ηλιο.
    ο δερματολογος που μου υπεδειξε την φαρμακευτικη κρεμα μου ειπε επισης "εσεις οι γυναικες πασαλειβεστε με διαφορες κρεμες ενυδατικες ματιων κλπ ,σταματηστε τις κρεμες και το πολυ πολυ αν σας τραβαειλιγο το δερμα βαλτε μια απλη ενυδατικη"
    ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΤΙ ΕΓΩ δεν χρησιμοποιουσα ουτε χρησιμοποιω ενυδατικες κρεμες παρα μονον βαζω jojoba oil και μετα bepanthol για το προσωπο!τοσο απλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου και από εμένα και με συγχωρείς που άργησα να σου απαντήσω.
      Χαίρομαι πολύ που βλέπεις τόσο καλά αποτελέσματα. Και'γω μπορώ να πω ότι είχα εξίσου καλά αποτελέσματα χρησιμοποιώντας Robaz αλλά ο δερματολόγος μου έδωσε και azelaic acid και ο συνδυασμός μου ταίριαξε. Δεν τις χρησιμοποιώ πια - εδώ και 2 χρόνια θα έλεγα - και η επιδερμίδα μου συνεχίζει να είναι ωραία. Το βράδυ και εγώ βάζω jojoba και Bepanthol - το δεύτερο διότι μια μέρα είχα ξεμείνει από ενυδατικη και απο τότε συνεχίζω επειδή νοιώθω το πρόσωπο μου απαλό. Φαίνεται για εμάς ήταν το κατάλληλο. Όλοι είμαστε διαφορετικοί με αυτήν την νόσο και αυτό που ταιριάζει σε έναν δεν έπεται ότι θα ταιριάξει στον άλλον – δυστυχώς. Τι καλά να ήταν έτσι!
      Ευχαριστώ πάρα πολύ που επικοινώνησες με το blog και μοίρασες την εμπειρία σου μαζί μας.:)

      Διαγραφή
  17. η rosiced ήταν η πρώτη κρέμα που μου είχε δώσει η δερματολόγος μου απ'ότι θυμάμαι,είχα δει μια βελτίωση η οποία δυστυχώς δε κράτησε κ πολύ.Λες και η δράση της σταμάτησε από ένα σημείο κ έπειτα.Βέβαια ποτέ δεν είχα φουσκαλίτσες με υγρό ή πύον όπως αρκετοί βγάζουν με ροδόχρους, χαίρομαι που σε κπ αποδείχτηκε σωτήρια αυτή η κρέμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γεια σας κ απο μενα !!!! Εχω κ εγω ροδοχρους νοσο εδω κ 2 χρονια!!! Εμενα η νοσος εμφανιστηκε μετα απο θεραπεια που ειχα κανει με roacuttan για να καταπολεμισω την κοινη ακμη της εφηβειας...το καλοκαιρι μετα το τελος της θεραπειας μου με roacuttan επαθα εγκαυμα απο τον ηλιο στο προσωπο μου κ ετσι νομιζω πως ξεκινησαν ολα...ειχα κοκκινισει κυριως απο το δεξι μου μαγουλο κ πηγα σε δερματολογο για να με βοηθησει ...μου εδωσε να παιρνω χαπια kestine για ενα μηνα αλλα στις πρωτες 2 βδομαδες τα σταματησα γιατι με πειραξαν στο στομαχι...επειτα αφησα να περασουν καποιοι μηνες μεχρι να ξαναπαω στο δερματολογο γιατι υπεθεσα οτι το προβλημα μου ισως να ειχε λυθει αφου το κοκκινισμα μου ειχε σχεδον φυγει...οταν ξαναπηγα στο δερματολογο μου εδωσε να βαζω την κρεμα rosaderm καθε βραδυ στο προσωπο..ειδα βελτιωση αλλα κ παλι το προσωπο μου δεν ειναι ετσι οπως θα θελα..εχω δει οτι εχουν σχηματιστει κ καποιε ευρυαγγειες στα μαγουλα μου κ εχω παντα ενα ροζ χρωμα στα μαγουλα μου ηδη απο τη στιγμη που ξυπναω καθε πρωι..η ερυθροτητα μου γινεται πιο εντονη κατα τη διαρκεια της μερας οπου εχω διαφορες δραστηριοτητες...ανησυχω πολυ για το ποσο μπορει να εξελιχθει η νοσος μου ..δηλαδη αν ειμαι ετσι στα 23 μου ..ποσο χειροτερα μπορει να γινει μεχρι τα 30... νιωθω οτι καθε χρονος που περναει η νοσος μου χειροτερευει σταδιακα κ αγχωνομαι πολυ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου, Katherine, και συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση. Χαίρομαι πολύ που έγραψες και μοίρασες την εμπειρία σου μαζί μας. Δεν ξέρω εάν διάβασες την ανάρτηση της Βίκυς (‘Φταίει Roaccutane που Σήμερα Έχω Ροδοχρου Νόσο?’ Thursday, August 28 2014). Φαίνεται έχει την ίδια εμπειρία με εσένα.
      Καταλαβαίνω ότι αγχώνεσαι με το πώς θα προχωρήσει η νόσος λογού τις μικρής σου ηλικίας. Είναι δύσκολα να ξέρεις – όλοι διαφορετικοί είμαστε – δεν υπάρχει κανόνας. Εμένα έγινε η διάγνωση πριν 10 χρόνια και μπορώ να σου πω ότι δεν προχώρησε καθόλου από τότε – οι ευρυαγγειες δεν αυξηθήκαν. Μερική καταφεύγουν στο λέιζερ για να βοηθήσει με τις ευρυαγγεις και έχουνε δει βελτίωση.
      Εμείς με ροδοχρου πάντως δεν θέλουμε άγχος! Ηρεμία θέλουμε για να είμαστε ασπροπρόσωποι!
      Alana :)

      Διαγραφή
  19. Ευχαριστω πολυ για την απαντηση !!!
    Και την ψυχολογικη υποστηριξη ..
    Σκεφτομαι να κανω λειζερ καποια στιγμη ισως του χρονου το χειμωνα μιας και χρειαζονται αρκετα χρηματα...αλλα το λειζερ στην περιπτωση της ροδοχρου νοσου δεν εχει μονιμα αποτελεσματα..ετσι λενε τουλαχιστον...ειναι μεγαλο θεμα επισης να βρεις και τον σωστο δερματολογο που να ξερει τι κανει..επειδη η ροδοχρους σχετιζεται με πολλους παραγοντες ειναι παρα πολλα αυτα που θα πρεπει να λαβει κανεις υποψιν του για να την αντιμετωπισει...εχω αρχισει κ ψαχνω ακομα κ για δερματολογους απο αλλες πολεις σε περιπτωση που κανω laser γτ .χρειαζομαι να ειναι καποιος εμπιστος γιατρος κ υπευθυνος..γνωριζει κανεις αν με το λειζερ φευγει κ το κοκκινισμα της επιδερμιδας ή φευγουν μονο οι ευρυαγγειες???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να δώσω και εγω αλλη μια βοήθεια?? Λοιπόν εγω έπαθα αφυδάτωση και καντιντιαση εξαιτίας δηληρίασης.. που προήλθε απο το νερο ναι καλα ακουσατε δεν ειχαμε καθολου φυλτρα σε βρύσες καναν κατι εργα στην περιοχη και τιγκαραν το νερο με χλωριο και αλλα.. Λοιπόν πρόσωπο καθαρισμό με ενεργό άνθρακα και κάποιο αργιλλο εγω προτιμουσα καολινη λευκο αργιλλο δηλαδή η κοκκινο αργιλλο.. αυτο δείτε εσεις της σας βολεύει. . Επίσης φιλτρα στις βρύσες και στο πόσιμο και ακομα πιο πολυ στο ντουζ.. μέσο τον ατμόν και της ζέστης αποροφάτε πιο πολύ δηλητήριο.. και απο το δέρμα και απο το αναπνευστικό και πάει παντού. . Και μετα ιαματικα νερακια σε ολο το πρόσωπο.. και στην συνέχεια λαδάκι βιταμίνης Ε.. αν το συνδιασης και με αλλα λαδακια ακομα καλλίτερα δείτε τη σας κάνει καλό.. εμένα με βοήθησε το τζοτζομπα το αργκαν και το τριαντάφυλλο.. επισης πολυ καλό κανει και ο ιταλικός ελύχρυσος. Προσοχή όμως πάρτε έτοιμο λαδακι γιατι το αιθεριο ελαιο ειναι παρα πολυ δυνατό και αν παρα πέσει μπορεί να εχει αντίθετα αποτελέσματα.. ενδεικτικά εγω έβαζα μια μονο σταγόνα αιθεριο ελαιο σε 100ml μείγμα απο φυτικά έλαια.. Επίσης προϊόντα με πρόπολη για μένα ειναι θαυματουργά. . Αντιηλιακό κρέμα ενυδατική αλλα και αντιηλιακο με χρωμα αντι για make up με πρόπολη. .. για όσες δεν εχουν αλλεργία φυσικά και πόσιμη πρόπολη.. όλα αυτα βοήθησαν εμένα προσωπικά δεν ειμαι γιατρός η κατι τέτοιο προσωπικές δοκιμές που βοήθησαν εμένα και μόνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Λοιπόν κάποιες επιπλέον πληροφορίες.. εντέλει είχα πάθει αφιδατοση.. λόγο της δηλητηρίασης προφανώς.. αλλα στην πορεία επαθα έλλειψη μαγνησίου και βιταμίνης β2 η αλλιώς ριβοφλαβινης που απο οτι ενημερώθηκα απο την παθολόγο μου και οχι απο την δερματολόγο να το τονίσω εχει άμεση σχέση με την ροδορχους η έλλειψη β2.. ξεκίνησα σημπληρώματα και είδα ακόμα καλύτερα αποτελέσματα... αυτα απο εμένα εύχομαι να βοήθησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γειά σας, είμαι η Λώρα. Συναντήθηκαν με την ροδόχρου ακμή πριν λίγους μήνες. Προς το παρόν κάνω θεραπεία με αντιβίωση vibramycine και κρέμες roseliane και robaz. Είμαι καλύτερα, αλλά όχι καλά. Εκτός από την ερυθρότητα, μου έχουν μείνει ένα δύο εξαντλείται, βγαίνουν κάποια νέα , που όμως γρήγορα μαραίνονται και έχουν ερεθιστεί τα μάτια μου. Αύριο έχω ραντεβού με τον οφθαλμίατρο. Θα ενημερώσω. Χαίρομαι που σας βρήκα και που δεν αισθάνομαι πια μόνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω Λώρα που επικοινωνησες με το blog. Δεν μας είπες πως πήγε στο γιατρό. Ευελπιστώ να εχεις δει βελτίωση.
      Εγω παντως ειχα δει μεγάλη βελτίωση με την αντιβίωση Flagyl. Μετα ειχα συνεχίσει με Robaz και Noreskin. Απο τοτε η νοσος εινα υπό έλεγχο.
      Θα χαρώ να ακούσω πως πας.
      Alana

      Διαγραφή
  23. Καλησπέρα και απο εμενα! Το όνομα μου ειναι Γιώτα και πάσχω κ εγω εδω και 3 χρόνια απο τη νόσο. Διαγνωστηκα με demodex και άρχισα θεραπεία με flagyl (1μηνα γιατι μου διέλυσαν το στομάχι), skinoren (αζελαικο οξύ) και rosiced, αλλα και φωτό θεραπείες . Μικρή βελτίωση αλλα ευτυχώς ηταν μονο συο ενα μάγουλο. Ο γιατρος μου δεν μπορούσε να δώσει κατι πιο δραστικό, γιατι θήλαζα .τωρα περιμένω το 2ο μωράκι μου και υο πρόσωπο μου μαύρο χάλι. Υο μονο που βάζω ειναι μια ενυδατική και το βράδυ skinoren. Πρεπει να κρατήσω ημερολόγιο γιατι υπάρχουν μέρες πολυ χειρότερες απο άλλες !!! Δεν αντέχω αλλο !!! Σκεφτείτε οτι δεν εχω φωτογραφίες με το πρώτο μου παιδάκι νεογέννητο γιατι δεν μπορούσα βα με βλέπω ��

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γειά σας είμαι η Δώρα!Για το χυμό λεμονιού απευθείας στο πρόσωπο,στις κοκκινίλες και τις ευρυαγγείες,τι λέτε?Το έχετε δοκιμάσει?Εγώ όχι,γνώμες ζητώ,επιτρέπεται το λεμόνι στη ροδόχρου νόσο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γειά σας!Τι λέτε για το χυμό λεμονιού απευθείας πάνω στις ευρυαγγείες και τις κοκκινίλες?Εγώ δεν τόχω δοκιμάσει,αλήθεια ερεθίζει κι΄άλλο,ή μήπως η βιτ.C μας βοηθήσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γειά σας!Τι γνώμη έχετε για το χυμό λεμονιού,κατευθείαν πάνω στο πρόσωπο?Δεν τόχω δοκιμάσει,ερεθίζει περισσότερο ή όχι το πρόσωπο?Βοηθά η βιτ.C?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. το εχω δοκιμασει κ μου ερεθισε το προσωπο μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου, Βουλα,
      Ευχαριστώ πάρα πολύ που επικοινώνησες με το blog. Θα προσπαθήσω να απαντήσω στις ερωτήσεις σου.
      Πρώτα απ’όλα όπως ξέρεις, δεν είμαι γιατρός και μπορώ να μιλήσω μόνο από τη δική μου εμπειρία. Αλλά, χωρίς να σημαίνει κάτι αυτό που θα πω, σε μένα τουλάχιστον, τα συμπτώματά σου δεν ακούγονται σαν ροδοχρου.
      Εγώ πάντως δεν υποβλήθηκα σε κάποιες εξετάσεις, από την εικόνα έγινε η διάγνωση. Η νόσος ήταν σε έξαρση όταν επισκέφτηκα τον γιατρό μου – ίσως όχι τόσο με ερύθημα αλλά είχα βλατίδες και φλυκταινίδια και μικρά αγγεία στην επιφάνεια του δέρματος μου.
      Όσον αφορά γιατρούς, θα πρέπει να μας πεις που μένεις για να μπορούν ίσως οι άλλοι αναγνώστες να σε βοηθήσουν σε αυτό το θέμα.

      Διαγραφή
    2. Γεια σας,πηγα εχθες στο συγγρο το βραδυ,προσπαθωντας να προλαβω το ερυθρημα πριν υποχωρησει μιας και κραταει πανω κατω 2 ωρες οταν εμφανιστει αλλα μεχρι να παω το ερυθρημα ειχε υποχωρησει...ο γιατρος εκει ηταν πολυ νεος δεν ξερω αν ηταν εκπαιδευομενος,αλλα ενδεχεται γιατι ειχε και καποιον αλλον διπλα του ο οποιος δε μιλησε και ουτε καν σηκωθηκε να με δει...και χωρις να εχω πια ευθρημα μου ειπε 99% οτι ειναι ροδοχρους,αλλα οτι δεν μπορει να μου δωσει κατι και να κλεισω ραντεβοθ κλπ...του ειπα οτι δεν μπορω να το συνδεσω με καποιο τριγγαρισμα καθως απεχει απο ολα και μου λεει δε χρειαζεται να σε τριγκαρουν πολλα,αρκει 1!το θεμα ειναι οτι εμενα δεν με τριγκαρουν καν τα κλασικα..και μου εθπε το εξης κουλο,εχεις ακμη να κοιταξεις αυτη πρωτη!!!ειναι δυνατον?!για την ακμη υπαρχει τροπος αντυμετωπισης ενω για τη ροδοχρου οχι...με τρελαναν βασικα...δεν ξερω τι να κανω...ειμαι 25 ετων και ζω στην αθηνα

      Διαγραφή
    3. Γεια σας,πηγα εχθες στο συγγρο το βραδυ,προσπαθωντας να προλαβω το ερυθρημα πριν υποχωρησει μιας και κραταει πανω κατω 2 ωρες οταν εμφανιστει αλλα μεχρι να παω το ερυθρημα ειχε υποχωρησει...ο γιατρος εκει ηταν πολυ νεος δεν ξερω αν ηταν εκπαιδευομενος,αλλα ενδεχεται γιατι ειχε και καποιον αλλον διπλα του ο οποιος δε μιλησε και ουτε καν σηκωθηκε να με δει...και χωρις να εχω πια ευθρημα μου ειπε 99% οτι ειναι ροδοχρους,αλλα οτι δεν μπορει να μου δωσει κατι και να κλεισω ραντεβοθ κλπ...του ειπα οτι δεν μπορω να το συνδεσω με καποιο τριγγαρισμα καθως απεχει απο ολα και μου λεει δε χρειαζεται να σε τριγκαρουν πολλα,αρκει 1!το θεμα ειναι οτι εμενα δεν με τριγκαρουν καν τα κλασικα..και μου εθπε το εξης κουλο,εχεις ακμη να κοιταξεις αυτη πρωτη!!!ειναι δυνατον?!για την ακμη υπαρχει τροπος αντυμετωπισης ενω για τη ροδοχρου οχι...με τρελαναν βασικα...δεν ξερω τι να κανω...ειμαι 25 ετων και ζω στην αθηνα

      Διαγραφή
  29. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλησπέρα εγω ειχα πάθει όπως ξανά είπα αφυδάτωση.. Λοιπόν η β2 βοήθησε αλλα λίγο δεν μου θεράπευσε το πρόβλημα.. Λοιπόν εγω την θεραπεία την βρήκα για εμένα πάντα. Χαλκός. Εμενα με θεραπευσε.. δεν εχω πρόβλημα πλέων.. ειναι υπεύθυνος για την μεταφορά του σιδήρου στον οργανισμό.. για την επούλωση πληγών. Για της ραγαδες για την φώτοευαισθησία για το πάχος του δέρματος. Οπως επίσης ρίχνει το ουρικο οξύ και θεραπευη αθριτικα. Επίσης πολλές φορές η έλειψη του ειναι υπεύθυνη για κατιντιαση μηκιτες ακομα και για ανεβασμένο srp που συμαίνει φλεγμονή που ολα αυτα τα ειχα ολαααα μα ολα.. αν λοιπόν εχετε θεμα και εσείς με κάποιο απο αυτα και έχετε και ροδορχους δοκιμάστε το υπάρχουν φυτικά συμπληρωματα καθαρου χαλκού που δεν υπάρχει φόβος υπερδοσολογιας.. υπαρχουν και με ψευδάργυρο αλλα προτιμήστε τα σκετα γιατι σε συνδιασμο με τον ψευδάργυρο θα πέσει ο σίδηρος πολύ... η β2 βοηθάει πολύ στη φώτοευαισθησία.. αλλα εγω δεν ειχα θεμα με τον ήλιο διλαδη δεν γινόταν χειρότερο δεν με επηρέαζε καθόλου.. ορισμένα φαγητά με πείραζαν.. ααα και μου καναν πολυ καλό οι μπανάνες και τα αβοκάντο.. οποτε αν δεν θέλετε να πάρετε χαλκό φοβάστε η απλα δεν θέλετε να περνετε συμπληρώματα χωρίς να είστε σίγουροι.. δοκιμάστε για μια εβδομάδα να τρώτε πρωί μπανάνες και μεσημέρι σε σαλάτα με το φάει αβοκάντο και το βράδυ πάλι κατι απο αυτά τα δύο.. ειναι πλουσια και τα δυο σε χαλκο αν βοηθήσουν τότε ίσως να έχετε και εσείς έλειψη. . Φυσικά υπάρχουν και οι εξετάσεις άλλα εμενα στα νοσοκομεία και τους γιατρούς απο εοπη δεν την γράφανε και δεν ήξερα ποσο κοστίζει και δεν είχα και σάλιο.. Επίσης τα συμπληρώματα έτυχε να τα έχω Ίδη οπότε ρώτησα την παθολόγο μου και μου πε κακό δεν θα σου κάνει δοκίμασε.. και δοκίμασα και πέτυχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλησπέρα εγω ειχα πάθει όπως ξανά είπα αφυδάτωση.. Λοιπόν η β2 βοήθησε αλλα λίγο δεν μου θεράπευσε το πρόβλημα.. Λοιπόν εγω την θεραπεία την βρήκα για εμένα πάντα. Χαλκός. Εμενα με θεραπευσε.. δεν εχω πρόβλημα πλέων.. ειναι υπεύθυνος για την μεταφορά του σιδήρου στον οργανισμό.. για την επούλωση πληγών. Για της ραγαδες για την φώτοευαισθησία για το πάχος του δέρματος. Οπως επίσης ρίχνει το ουρικο οξύ και θεραπευη αθριτικα. Επίσης πολλές φορές η έλειψη του ειναι υπεύθυνη για κατιντιαση μηκιτες ακομα και για ανεβασμένο srp που συμαίνει φλεγμονή που ολα αυτα τα ειχα ολαααα μα ολα.. αν λοιπόν εχετε θεμα και εσείς με κάποιο απο αυτα και έχετε και ροδορχους δοκιμάστε το υπάρχουν φυτικά συμπληρωματα καθαρου χαλκού που δεν υπάρχει φόβος υπερδοσολογιας.. υπαρχουν και με ψευδάργυρο αλλα προτιμήστε τα σκετα γιατι σε συνδιασμο με τον ψευδάργυρο θα πέσει ο σίδηρος πολύ... η β2 βοηθάει πολύ στη φώτοευαισθησία.. αλλα εγω δεν ειχα θεμα με τον ήλιο διλαδη δεν γινόταν χειρότερο δεν με επηρέαζε καθόλου.. ορισμένα φαγητά με πείραζαν.. ααα και μου καναν πολυ καλό οι μπανάνες και τα αβοκάντο.. οποτε αν δεν θέλετε να πάρετε χαλκό φοβάστε η απλα δεν θέλετε να περνετε συμπληρώματα χωρίς να είστε σίγουροι.. δοκιμάστε για μια εβδομάδα να τρώτε πρωί μπανάνες και μεσημέρι σε σαλάτα με το φάει αβοκάντο και το βράδυ πάλι κατι απο αυτά τα δύο.. ειναι πλουσια και τα δυο σε χαλκο αν βοηθήσουν τότε ίσως να έχετε και εσείς έλειψη. . Φυσικά υπάρχουν και οι εξετάσεις άλλα εμενα στα νοσοκομεία και τους γιατρούς απο εοπη δεν την γράφανε και δεν ήξερα ποσο κοστίζει και δεν είχα και σάλιο.. Επίσης τα συμπληρώματα έτυχε να τα έχω Ίδη οπότε ρώτησα την παθολόγο μου και μου πε κακό δεν θα σου κάνει δοκίμασε.. και δοκίμασα και πέτυχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλησπέρα! Ροδόχρους και πανάδες,κηλίδες,δυσχρωμίες,όλα μαζί ανακατεμένα( από ορμονικά προβλήματα και από χασιμότο,υποθυρεοειδισμός).Τι κάνω για τις πανάδες κλπ? Βοήθεια! Έχει κάποιος αντιμετωπίσει παρόμοια? Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλημερα.Εδω και 3 μηνες εχω διαγνωστει με ροδοχρου.Εχω μικρα σπυρακια με φυσαλιδες ερυθροτητα και τσουξιμο.ενω επαιρνα βιμπραμισιν εβλεπα οτι ειχα συνεχεια εξαρσεις.Ειναι πολυ επωδυνο. Μετα απο παρατηρηση αντιληφθηκα οτι με πειραζε το ξυδι ακομα και σε μικρες ποσοτητες οπψς σε κετσαπ και μουσταρδα.ΔΕν ειμαι σιγουρη και γαι τη ντοματα.Το σαββατο εφαγα μια σαλατα που πρεπει ν ειχε λιγο ξυδι και τωρα εχω ελαφρια φουντωση παλι.Ετσι θα ειναι η ζωη μου?εχετε να μου δωσετε καποιες συμβουλες?τι να κανω?η βιταμινη ε με τα προβιοτικα που διαβασα παραπανω βοηθουν?υπαρχει και ενα μπλογκ ποθ πουλαει κηραλοιφη.εχετε ακουσει κατι? εθχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλησπέρα σας! Εγώ έχω πάει σε 4 διαφορετικούς γιατρούς οι οι οποίοι μου είπαν ότι έχω "flashing" και όχι ροδοχρου! Κάποιες μέρες καίγομαι κ κοκκινίζω αρκετά κ πλέον έβγαλα κ σε κάποια σημεία ακμή! Όταν πάω στους γιατρούς είμαι πιο λευκή και χρειάζεται να δείξω φωτο για να πιστέψουν ότι γίνομαι πατζαρι! Λόγω του άσπρου δέρματος μου,κάποιων ευρυαγγειων κ η χρόνια λήψη αντισυλληπτικων λόγω συνδρόμου πολυκυστικων μου δημιούργησαν πρόβλημα!Το περίεργο είναι ότι τέτοια εποχή πέρυσι είχα κοκκινισει για ένα διάστημα από το ένα μάγουλο κ μετα περασε! Έβαζα ιαματικό νερό και δροσιζομουν! Φέτος όμως επιμένει! Δεν το βάζω κάτω! Σταμάτησα τα αντισυλληπτικα για να κανω εξετάσεις και θα πάω κ σε άλλον δερματολόγο να δει αν έχω το ακαρεο demoDex!ευχηθείτε μου όλα να πάνε καλά! Θέλω να δώσω μια μεγάλη αγκαλιά σε όλους γιατί σας νιώθω! Η ψυχολογία είναι πεσμένη!Αλλά όλα θα φτιάξουν! ☺

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλησπέρα και από εμένα. Σήμερα διαγνώστηκα αν και υποψιαζόμουν πως
    υπάρχει εδώ και ένα χρόνο. Είμαι πολύ λευκή και πάντα είχα κοκκινίλες, αλλά όταν έχω έξαρση είμαι το κάτι άλλο. Ευτυχώς αυτό συμβαίνει έντονα μόνο την άνοιξη. Η δερματολόγος που πήγα σήμερα μου έδωσε κρέμα frezyderm, τίποτα φαρμακευτικό και μου είπε τι να αποφεύγω. Το καλό είναι πως είμαι σε αρχικό στάδιο. Οποιασδήποτε συμβουλή θα εκτιμηθεί δεόντως, γιατί δε το κρύβω, έπεσα πού ψυχολογικά. Βούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλημέρα σας!Είμαι η Αναστασία 32 ετών και πάσχω από ροδοχρου νοσο τα τελευταία 6 χρόνια.Εχω πάει σε αρκετούς δερματολόγος και όλοι δίνουν αρχικά αντιβίωση.Πριν ένα χρόνο μου βρήκαν demodex οπου πηρα flagyl ενα μηνα και κρεμες rosiced kai ακαρεοκτονο!Έκανα και 18 φωτοθεραπειες.Το αποτέλεσμα; Ένα μεγάλο μηδέν.
    Τώρα πήγα σε άλλη γιατρό μου είπε πάλι για ακαρι.Μου έδωσε άλλη αντιβίωση και robaz το βράδυ.
    Πλέον πιστεύω για εμένα τουλάχιστον πως δεν υπάρχει σωτηρία σε αυτό το πράγμα.
    Νομίζω τα έχω δοκιμάσει Όλα!Ωστόσο χάρηκα που σας βρήκα έστω και αργά γτ πίστευα πως είναι η μόνη που είναι έτσι.
    Και αν έχει πάει κάποιος σε δερματολόγο που να βρήκε τελικά αποτέλεσμα θα χαρώ να μου πει.Καλη σας μέρα και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλησπέρα σε όλους! Το Φεβρουάριο που μας πέρασε εμφανίστηκαν 4-5 μικρά σπυράκια στο αριστερό μου μάγουλο.Περνούσε ο καιρός και δεν φεύγανε κ αποφάσισα για πρώτη φορά στα 28 μου να πάω στο δερματολόγο. Δεν ήξερε ακριβώς τι είναι κ μου έδωσε διάφορες κρέμες που το μόνο που έκαναν ήταν να τα φουντώνουν. Αφού είδε ότι δεν πιάνουν μου είπε ότι μπορεί να είναι ροδόχρους. Πήγα σε άλλους δυο με τον τελευταίο να μου λέει ότι είναι θυλακίτιδα. Μου έδωσε να παίρνω vibramicyn των 100 για 6 μήνες σε συνδυασμό με introxyl 3 φορές την εβδομάδα. Έγιναν πιο ήπια αλλά δεν έφυγαν κ κάποιες μέρες μπορεί να ξυπνούσα κ να ήταν πιο κόκκινα και μετά πάλι ηρεμούσαν.Αφού ολοκλήρωσα τη θεραπεία ξαναπήγα και μ είπε να συνεχίσω την Introxyl και μ έδωσε κ airol για 6 μήνες πάλι. Τώρα βγήκαν κ άλλα όμοια σπυράκια με εκείνα. Ωστόσο γενικά δεν έχω κοκκίνισμα παρά μόνο αν ζεσταίνομαι κ κρατάει για λίγο. Πήγα κ σ έναν άλλο δερματολόγο τώρα κ μ είπε ότι μάλλον είναι ροδόχρους. Τελικά δεν ξέρω τι έχω. Μήπως έχετε να μου προτείνετε κάτι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλησπέρα σε όλους! Το Φεβρουάριο που μας πέρασε εμφανίστηκαν 4-5 μικρά σπυράκια στο αριστερό μου μάγουλο.Περνούσε ο καιρός και δεν φεύγανε κ αποφάσισα για πρώτη φορά στα 28 μου να πάω στο δερματολόγο. Δεν ήξερε ακριβώς τι είναι κ μου έδωσε διάφορες κρέμες που το μόνο που έκαναν ήταν να τα φουντώνουν. Αφού είδε ότι δεν πιάνουν μου είπε ότι μπορεί να είναι ροδόχρους. Πήγα σε άλλους δυο με τον τελευταίο να μου λέει ότι είναι θυλακίτιδα. Μου έδωσε να παίρνω vibramicyn των 100 για 6 μήνες σε συνδυασμό με introxyl 3 φορές την εβδομάδα. Έγιναν πιο ήπια αλλά δεν έφυγαν κ κάποιες μέρες μπορεί να ξυπνούσα κ να ήταν πιο κόκκινα και μετά πάλι ηρεμούσαν.Αφού ολοκλήρωσα τη θεραπεία ξαναπήγα και μ είπε να συνεχίσω την Introxyl και μ έδωσε κ airol για 6 μήνες πάλι. Τώρα βγήκαν κ άλλα όμοια σπυράκια με εκείνα. Ωστόσο γενικά δεν έχω κοκκίνισμα παρά μόνο αν ζεσταίνομαι κ κρατάει για λίγο. Πήγα κ σ έναν άλλο δερματολόγο τώρα κ μ είπε ότι μάλλον είναι ροδόχρους. Τελικά δεν ξέρω τι έχω. Μήπως έχετε να μου προτείνετε κάτι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλησπέρα σε όλους! Το Φεβρουάριο που μας πέρασε εμφανίστηκαν 4-5 μικρά σπυράκια στο αριστερό μου μάγουλο.Περνούσε ο καιρός και δεν φεύγανε κ αποφάσισα για πρώτη φορά στα 28 μου να πάω στο δερματολόγο. Δεν ήξερε ακριβώς τι είναι κ μου έδωσε διάφορες κρέμες που το μόνο που έκαναν ήταν να τα φουντώνουν. Αφού είδε ότι δεν πιάνουν μου είπε ότι μπορεί να είναι ροδόχρους. Πήγα σε άλλους δυο με τον τελευταίο να μου λέει ότι είναι θυλακίτιδα. Μου έδωσε να παίρνω vibramicyn των 100 για 6 μήνες σε συνδυασμό με introxyl 3 φορές την εβδομάδα. Έγιναν πιο ήπια αλλά δεν έφυγαν κ κάποιες μέρες μπορεί να ξυπνούσα κ να ήταν πιο κόκκινα και μετά πάλι ηρεμούσαν.Αφού ολοκλήρωσα τη θεραπεία ξαναπήγα και μ είπε να συνεχίσω την Introxyl και μ έδωσε κ airol για 6 μήνες πάλι. Τώρα βγήκαν κ άλλα όμοια σπυράκια με εκείνα. Ωστόσο γενικά δεν έχω κοκκίνισμα παρά μόνο αν ζεσταίνομαι κ κρατάει για λίγο. Πήγα κ σ έναν άλλο δερματολόγο τώρα κ μ είπε ότι μάλλον είναι ροδόχρους. Τελικά δεν ξέρω τι έχω. Μήπως έχετε να μου προτείνετε κάτι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλησπερα εγω εμφανισα ροδοχρους ακμη στον 4 μηνα της εγκυμοσυνης πηγα σε δερματολογο δεν μου εδωσε τιποτα λογω της εγκυμοσυνης αλλα μου ειπε οτι εφοσον την εμφανησα στην εγκυμοσυνη οταν γεννησω θα μου φυγει και ετσι και εγινε 1 μηνα πριν γεννησω εφυγε και μετα απο 5 μηνες και ενω θηλαζω μου ξαναεμφανιστηκε...πως γινεται να μου περασε και τωρα να ξαναεχω δεν μπορω να το εξηγησω..επισης μιλησα και εκλεισα ραντεβου με ομοιοπαθητικο και μου ειπε οτι μπορω να δω βελτιωση με τα ομοιοπαθητικα απο 50 εως 80%...θα δω και θα σας ενημερωσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλησπέρα σας! Η δική μου ιστορία με την ροδόχρους νόσο έχει ως εξής... το καλοκαίρι που μας πέρασε (2017) μετά από τις διακοπές το δεξί μου μάγουλο (μόνο το δεξί) είχε ένα ελαφρώς ροζ χρώμα το οποίο όμως δεν έφευγε. Αρχές Σεπτέμβρη πήγα σε 2 γιατρούς οι οποίοι μου είπαν δερματίτιδα. Δεν έγινε κάτι με τις κρέμες τους φυσικά, οπότε πήγα σε 3η γιατρό η οποία μου είπε ότι έχω ροδόχρους και μου έδωσε μία κρέμα (mix 2-3 συστατικών). Αυτή η κρέμα μου δημιούργησε δερματίτιδα προχωρημένου βαθμού και έτρεξα Σάββατο βράδυ στο Συγγρό για να συνέλθω. Στη συνέχεια άλλαξα γιατρό και εκ τότε (από τον Φεβρουάριο) έχω κάνει ιστολογική για το demodex 2 φορές (την 1η βγήκε αρνητικό αλλά η γιατρός επέμενε να την ξανακάνω) και βγήκε θετικό. Εκάνα ακόμη και βιοψία και βγήκε ότι είναι όντως ροδόχρου. Εδώ και 4 μέρες παίρνω την αντιβίωση Flagyl και βάζω την κρέμα Rosiced η οποία κρέμα θεωρώ ότι με το επιδεινώνει (δε ξέρω σίγουρα... έχω αυτή την αίσθηση). Δυστυχώς το μισό μου πρόσωπο είναι χάλια! Ελπίζω και εύχομαι να με βοηθήσει η συγκεκριμένη αντιβίωση. Θα την πάρω 40 μέρες. Η αλήθεια είναι ότι έχω ψιλό-απελπιστεί. Την κοκκινίλα την αντέχω... με την φαγούρα όμως δεν την παλεύω. Διάβασα για το σκόρδο και θα το δοκιμάσω. Ποτέ δεν ξέρεις!!! Ευχαριστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Θεραπεύτηκα από την ροδόχρους νόσο μέσα σε ένα βράδυ! Πώς; Άλλαξα ιατρό! Μετά από 8 χρόνια θεραπείας με emedal, rosiced, caladerm, vibramycin, oracea, αζελαϊκό, χημικά πήλινγκ και άλλα αποφάσισα να δοκιμάσω θεραπεία με λεϊζερ. Έτσι πήγα σε άλλο ιατρό ο οποίος μου έδωσε θεραπεία με κορτιζονούχα αλοιφή ! και mirvaso. Για καλή μου τύχη το λεϊζερ ήταν χαλασμένο και δεν το έκανα. Η θεραπεία αυτή μου προκάλεσε τρελά κοκκινίσματα και φουντώματα χωρίς λόγο. Τα έκοψα όλα και... γέμισα σπυριά, κοκκινίλες και φαγούρα. Τόσο χάλια δεν ήμουν ποτέ ξανά... Τότε ξαναάλλαξα ιατρό και μου είπε ότι δεν πάσχω από ροδόχρους αλλά από θηλακίτιδα demodex και όλες οι προηγούμενες λάθος θεραπείες απλά επιδείνωσαν την κατάσταση. Τώρα παίρνω άλλα φάρμακα και είμαι πολύ καλά. Ελπίζω να παραμείνει έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Καλησπέρα σας, με λένε Νατάσα! Ωραίο και αρκετά χρήσιμο το blog σας ... βρήκα πολλές χρήσιμες πληροφορίες και σας ευχαριστώ :) :). Έχω αρκετά χρόνια ροδόχρους ακμή και έχω παρατηρήσει ότι παρουσιάζεται όποτε έχω αρκετό άγχος και εξαφανίζεται όταν είμαι καλά! Επίσης θέλει πολύ προσοχή με τα χέρια, να μην ακουμπάνε την ερεθισμένη περιοχή και μετά το υπόλοιπο πρόσωπο, γιατί έχω παρατηρήσει ότι μάλλον μεταδίδεται. Εχω δει ότι υπάρχουν κρέμες ειδικές για την ροδόχρους ακμή που καταπραΰνουν χωρίς να είναι φαρμακευτικές. Πρόσφατα αγόρασα κάποια καθώς και καλλυντικό τζελ για ντεμακιγιάζ ειδικό για την ροδόχρους ακμή ... ακόμη δεν γνωρίζω όμως αν βοηθούν για να τα προτείνω. Μου άρεσε η ιδέα με το σκόρδο και με την σόδα, θα τα δοκιμάσω!! Ευχαριστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Γεια σου, Νατασα και ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λόγια. Χαίρομαι πολυ που βρήκες χρήσιμες πληροφορίες.
    Εγω συμπάσχω μαζι σου παντως - το άγχος ειναι η κυρία αιτία και για μένα που κοκκινίζω. Πρεπει να βρούμε ενα τροπο να το αποβάλλουμε - αχ να ήξερα που να βρω αυτο το κουμπί!
    Εαν βρεις βελτίωση με τις κρέμες, να μας ενημερώσεις.
    Alana

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Γειά σου Alana, Καλά Χριστούγεννα σε όλους σας εύχομαι!! Καλές Γιορτές!!! Λοιπόν κατάφερα να ηρεμήσω αρκετά το δέρμα μου κάνοντας τα εξής ... καθημερινό πλύσιμο του προσώπου με το EUBOS (που δεν είναι σαπούνι), βάζω το καλλυντικό τζελ ντεμακιγιάζ ειδικό για την ροδόχρους ακμή (της Pierre Fabre το a-derma, sensiphase AR από φαρμακείο )αλλά το χρησιμοποιώ ως ... καταπραϋντική κρέμα ενυδάτωσης, και μετά απλώνω αιθέριο έλαιο λεβάντας στα σημεία που υπάρχουν σπυράκια. Έχω δει βελτίωση! Για κρέμα προσώπου χρησιμοποιώ μία οικονομική κρέμα που αγοράζω και περιέχει πανθενόλη και υαλουρονικό οξύ, είναι αντιρυτιδική και ΔΕΝ μου προκαλεί πρόβλημα, ίσα ίσα νομίζω ότι επίσης καταπραΰνει το δέρμα μου. Την αγοράζω από τα Dust+Cream καταστήματα και είναι και Ελληνική. Επίσης, θα ήθελα να επισημάνω ότι παρόλο που οι κρέμες με κορτιζόνη ή κορτικοειδή στοιχεία έχουν κάποιο αποτέλεσμα, χρειάζεται ΠΟΛΥ προσοχή να μην τα χρησιμοποιούμε πολύ στο πρόσωπο μας, γιατί μεταξύ άλλων προκαλούν και γλαύκωμα στα μάτια!!! Την είχε πατήσει ο πατέρας μου, ο οποίος έβαζε, χωρίς συνταγή γιατρού για αρκετό καιρό τέτοια κρέμα στο πρόσωπο του και την πάτησε τελικά. Νατάσα :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολυ για τις πληροφορίες, Νατασα. Χαίρομαι που είδες βελτίωση.
      Καλα Χριστούγεννα και σε σενα!

      Διαγραφή
  46. Καλησπέρα έκανα εξέταση για demodex στο πρόσωπο και βγήκε θετικό η δερματολόγος μου έδωσε κρέμα με 5 υλικά να τη φτιάξουμε στο φαρμακείο και η βασικά ουσία η περμεθρινη
    Έχεις κάποιος εμπειρία με το.δικο μου πρόβλημα και τη αγωγή έκανε και του περασε
    Γιατί με είχε πειράξει και στα μάτια τα demodex και έκανα θεραπεία με τον αφρό tea trea oil και μου περασε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Καλησπέρα σας! πέρυσι αποφάσισα να πίνω περισσότερο νερό και ανακάλυψα ότι η ροδόχρους ακμή υποχωρεί ... γιατρεύεται ..σας το αναφέρω μήπως βοηθήσω κι άλλο κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή