Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Οπού ακούς πολλά κεράσια…………..




Έχουμε μιλήσει για τις τροφές που πρέπει να αποφύγουμε, ας μιλήσουμε τώρα  για αυτές που ίσως βοηθήσουν να μην βρεθούμε κόκκινοπρόσωπη!

βατόμουρα, μύρτιλλα και κεράσια είναι εξαιρετικές τροφές για να βοηθήσουν με τις κοκκινίλες μας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτά τα μούρα μπορούν  να βοηθήσουν στην αγγειακή συστολή.
Ο λόγος που βλέπουμε ερυθρότητα στο δέρμα μας είναι, γιατί το αίμα είναι κόκκινο και τα αγγεία στο πρόσωπό γεμίζουν με τη ροή του αίματος κοντά στην επιφάνεια του δέρματός μας.
Με τη συστολή ή στένωση των αιμοφόρων αγγείων αυτών, τα μούρα μειώνουν τη ροή του αίματος μέσω των αγγείων αυτών και με τη σειρά τους μειώνουν την ερυθρότητα στο πρόσωπο και στον λαιμό μας.
Ως αποτέλεσμα, τα μούρα αυτά είναι μια άμεση λύση για να προλάβουμε την ενοχλητική ερυθρότητα.
Σε λίγο θα αρχίσει η εποχή για τα πολλά κεράσιa……ας πάρουμε τα καλάθια μας και ας είναι μεγάλα!! 


 
 Απαραίτητα Λιπαρά Οξέα



Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα και ο λιναρόσπορος είναι όλα γνωστά για τη μείωση των επεισοδίων της ροδόχρου νόσου με τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους. Ο λιναρόσπορος μπορεί να προστεθεί σε μορφή σπόρου στα δημητριακά, και σαλάτες. Εγώ, δυστυχώς, αν και μου αρέσει πάρα πολύ η γεύση, έχω πρόβλημα με το έντερο μου και έχω δυσκολία στη χωνέψει των σπόρων. Ωστόσο, παίρνω καθημερινά κάψουλες των 1000mg λινέλαιο. Όπως και με τα μούρα, απαραίτητα λιπαρά οξέα βοηθάνε στην αγγειοσυστολή Τα λιπαρά αυτά οξέα βρίσκονται στις ακόλουθες τροφές:


Σαρδέλα
Σολομός
μαύρος μπακαλιάρος
σκουμπρί

Συνιστάται, επίσης, η πρόσληψη κάψουλας σκόρδου για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, αν και μπορεί να μυρίζει λίγο η ανάσα σας σκορδίλα!!.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου