Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Καθημερινή Φροντίδα


Η ροδόχρους νόσος συνήθως σημαίνει ευαίσθητη επιδερμίδα. Ως συνέπεια η φροντίδα πρέπει να γίνει ανάλογα. Θα σας πω για τον τρόπο που καθαρίζω και περιποιούμαι το προσωπό μου.

Το πρωί
Πλένω το προσωπό μου με χλιαρό νερό (το πολύ ζεστό και το πολύ κρύο ερεθίζει)
Ταμπονάρω το δέρμα μου με μαλακιά πετσέτα για να το στεγνώσω. Δεν τρίβω.
Εφαρμόζω φειδωλά  Robaz 0.75%(metronidazole). Στα μάτια μου βάζω RoC Retinol Correxion Eye Cream (είμαι γυναίκα πάνω από τα σαράντα και οι ρυτίδες πρέπει να αντιμετωπίζονται!!!) Είναι αρκετά απαλή.
Μετά από μισή ώρα τουλάχιστον, απλώνω αντηλιακό. Ακόμα και το χειμώνα βάζω καθημερινά κρέμα με προστασία από τον ήλιο. Εγώ χρησιμοποιώ ‘Boots No7 Anti-Dark Spot Facial Sun Protection 50+’  Αυτήν την κρέμα την παραγγέλνω από την Αγγλία. Έχω δοκιμάσει αμέτρητες αντιηλιακές κρέμες και αυτή είναι, για μένα, η καλύτερη από κάθε άποψη. Είναι και προσιτή σε τιμή!

Το βράδυ.
Πλένω το προσωπό μου με ‘Olay Gentle Cleansers refreshing face wash’ ( δεν χρησιμοποιώ κοινό σαπούνι γιατί ξηραίνει το δέρμα μου)
Εφαρμόζω, φειδωλά πάλι, Noreskin (azelaic acid 20%). Και ξανά RoC για τα μάτια.
Μετά από τουλάχιστον μισή ώρα, βρέχω τα χέρια μου έτσι ώστε να είναι νωπά και απλώνω λίγες σταγόνες λαδί τζοτζόμπα στο πρόσωπο. Ακολουθώ με λίγο ‘Olay complete care enriched night cream’ σε όλο το πρόσωπο και στο λαιμό.
  

Πάντα φροντίζω να αναγράφεται στις κρέμες που αγοράζω ‘μη φαγεσωρογόνο’ (non comedogenic). Δηλαδη να μην φράζει τους πόρους.
Ορισμένα συστατικά για να αποφύγετε: το αλκοόλ, αμαμήλις, μενθόλη, μέντα, έλαιο ευκαλύπτου και έλαιο γαρίφαλου.

Απλά πράγματα και έχω ένα καθαρό απαλό πρόσωπο. Φυσικά αυτό ταιριάζει σε μένα και μπορεί να μην είναι κατάλληλο για τον καθένα.

10 σχόλια:

  1. Καλησπερα και συγχαρητηρια για το μπλογκ σου! Απορία γιατί πρέπει να αποφεύγουμε την αμαμελίδα; Αφου υποτιθεται οτι εχει στυπτικες ιδιοτητες και προκαλει συστολη των αγγειων. Επισης για τη μεντα και το ελαιο ευκαλυπτου γιατι; Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης από απολέπιση τι κάνετε; Η δερματολόγος μου μου είπε ότι απαγορεύεται η μηχανική απολέπιση (δλδ με κόκους). Τέλος, έχετε βρει κάποια αποτελεσματική φυσική συνταγή; Τυγχάνει να στηρίζω τα φυσικά καλλυντικά! Το χοχομπα σας το προτεινε δερματολογος; Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολυ και ευχαριστώ για την επικοινωνία.
    Προσωπικά δεν κανω απολέπιση στο πρόσωπο μου διότι θα ήταν ερεθιστικό για την δικιά μου επιδερμίδα.
    Jojoba ειχα διαβάσει απο μονη μου οτι ειναι απαλό για επιδερμίδες με τη ροδοχρου.
    Δεν γνωρίζω το γιατι αλλα συμπεριλαβαινεται στη λίστα του NRS: http://www.rosacea.org/patients/materials/coping/tripwires.php

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Nai alla xwris apolepisi, ta nekra kyttara menoyn stin epidermida kai den mpainei kai to derma sti diadikasia kyttarikis ananewsis toso syxna. Psaxnwntas se basi dedomenwn me ptyxiakes, brika oti enzymiki apolepisi epitygxanetai me to froyto papagia. H dermatologos m m proteine kai to http://www.vencil.gr/proionta/vencil/vencil-peeling-gel (xwris na thelw na kanw diafimisi). An brw kati neotero kai apotelesmatiko, tha s pw. Kali s synexeia kai eyxaristw gia tis apantiseis!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλημερα κοριτσια!συγχαρητηρια για το blog!υποφέρω και εγώ απο τη ροδοχρους νόσο. Η αληθεια ειναι πως εδω και λιγους μήνες χρησιμοποιώ πρωι και βραδυ την dermalex για rosacea και με εχει ηρεμησει αρκετα. θα ξεκινησω και βορακα μιας και διαβασα οτι βοηθαει πολυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Suzanna,
      Ευχαριστούμε πολύ που μας έγραψες.
      Χαίρομαι που είδες αποτέλεσμα με την συγκεκριμένη κρέμα. Ότι μας βοηθά να μην είμαστε ροδαλοί, πρέπει να είναι καλό!
      Αλάνα

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα είμαι πολύ νέα στο site αλλά θα ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου με την ροδοχρους νόσο. Είχα εξάρσεις πολλές στο δέρμα και μου δίνανε όλο αντίβιωσεις και λοιπές κρέμες. Τα αποτελέσματα λίγο καλύτερα στην αρχή και μετά πάλι εξάρσεις πάλι σπυριά πάλι τα ίδια. Μόνο μια δερματολόγος στο πρώτο λεπτό μου είπε να πάω να κάνω ένα τεστ για το ακαρι dermodex,το οποίο βγήκε θετικό. Όταν μπήκα στο internet να δω τι ήταν αυτό σιχάθηκα ήθελα απλά να βγάλω το δέρμα μου. Η δερματολόγος μου εξήγησε πως δεν μπορείς να δώσεις φάρμακα αν δεν ξέρεις αν είναι η απλής ροδοχρους η αυτη που την προκαλεί το Acari dermodex. Σήμερα το πρόσωπο μου είναι πολύ καλύτερα. Χαίρομαι που κάποιος βρήκε τελικά τι είχα. Αν ταλαιπωρηστε από ροδοχρους χωρίς οι θεραπείες να σας δίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα αξίζει να κάνετε ένα τεστ. Εξάλλου με αυτό το τροπο θα προστατέψετε και τους γύρω σας που αν τους βρει με αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό θα τους προκαλέσει την ίδια ταλαιπωρία. Να μην ξεχάσω οτι το παράσιτο γιατί περί παράσιτου πρόκειται μόλυνε και τα μάτια μου και μου προκάλεσε βλεφαρίτιδα και χαλαζιο.... Αν έχεις τύχει διάβαινε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Elia σε πιο δερματολογο πηγες και εκανες τις εξετασεις?

      Διαγραφή
    2. Γεια σου ελια θα ηθελα να μου πεις τον δερματολογο για παω και εγω μηπως σωθω.

      Διαγραφή
    3. Μπορείς να μου γράψεις στο όνομα της γιατρού σου.

      Διαγραφή