Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Ζώντας με Ροδόχρου Νόσου




Λοιπόν, πρέπει να σας πω από την αρχή ότι δεν είμαι Ελληνίδα και τα Ελληνικά μου μπορεί να είναι κάπως ελλιπής. Eλπίζω να με συγχωρείτε για τα λάθη μου!! Ωστόσο, ήθελα να δημιουργήσω ένα blog στα Ελληνικά διότι πιστεύω είναι κάτι που λείπει από το κυβερνοχώρο. Πρέπει να υπάρχει, και εδώ στην Ελλάδα, πολύς κόσμος που ζει μέρα με τη μέρα με τη νόσο και θα είναι ωραίο, πιστεύω, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να βρούμε τους καλύτερους τρόπους αντιμετώπισής της. Προς το παρόν, γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει θεραπεία, οπότε πρέπει να βρούμε τον τρόπο να αντιμετωπίζουμε τα συμπτώματα όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται - μαζι.

9 σχόλια:

  1. πως καταλαβαινει κανεις αν εχει αυτη τη νοσο;;η δερματολογος που με ειδε δεν ηταν σιγουρη,ειπε οτι μπορει να ειναι αυτο ή μπορει να ειναι ακμη.υπαρχει καποια ειδικη εξεταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απ’ότι ξέρω, δεν υπάρχει ειδική εξέταση για τη νόσο αλλά μπορεί να κάνω λάθος.
      Όμως ξέρω ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στην ακμή και τη ροδόχρου νόσου και νομίζω θα είχε ενδιαφέρον να γράψω κάτι σχετικά σε μια επόμενη ανάρτηση.
      Η ροδόχρους και η ακμή έχουν διαφορετικές αιτίες. Η ακμή προκαλείται από απόφραξη των πόρων του δέρματος ή των θυλάκων των τριχών, ενώ η ροδόχρους νόσος έχει να κάνει με τα αγγεία. Η διαστολή των αιμοφόρων αγγείων οδηγεί σε κόκκινες κηλίδες σε όλη την μύτη και τα μάγουλα που δεν είναι χαρακτηριστικό της ακμής.
      Δεν νομίζω να είναι πάντα τόσο ξεκάθαρα – στα αρχικά στάδια. Εάν θέλετε να διαβάζετε την ανάρτηση ‘Ροδόχρους νόσος η ροδόχρους ακμή?’ (Monday, April 9, 2012) που μιλάω για την δική μου εμπειρία μέχρι που έγινε η διάγνωση.
      Ελπίζω όλα θα πάνε καλά και ευχαριστώ για την επικοινωνία.

      Διαγραφή
  2. γεια σας.εδω και τρια χρονια περιπου εμαθα οτι εχω ροδοχρους ακμη.εκανα μια θεραπεια και τα συμπτωματα υποχωρησαν.πιστεψα οτι πηγα πολυ καλα.στην συνεχεια ομως οι κοκκινιλες εμφανιστηκαν και παλι.δεν εκανα τιποτα για πολυ καιρο.στην συνεχεια επειδη ηθελα να μεινω εγκυος αποφασισα να μην παω σε δερματολογο γιατι δεν ηθελα να παρω αντιβιωση,ετσι πηγα σε ομοιοπαθητικο γιατρο,δεν ειχα καμια βελτιωση.λιγο καιρο μετα εμεινα εγκυος και τα παρατησα
    ολα.Το προβλημα ομως ηταν εκει και χειροτερευε.Κατα την διαρκεια του θηλασμου πηγα στο δερματολογικο νοσοκομειο και μου εδωσαν εναν συνδιασμο φαρμακων σε κρεμα για δυο μηνες(το καλοκαιρι).Δεν ειδα μεγαλη βελτιωση.Τωρα πια εχω σταματησει το θηλασμο.η νοσος εχει γινει πιο εντονη και ειμαι πολυ μπερδεμενη με το τι θα πρεπει να κανω,σε ποιον γιατρο να απευθυνθω,ποιος ειναι καλος;τι θεραπεια να κανω ;laser αν εκανα θα ειχε καποιο αποτελεσμα και ποιος γιατρος κανει;ζω στην Θεσσαλονικη,μηπως θα μπορουσατε να μου συστησετε καποιον δερματολογο που να γνωριζει καλα την νοσο;ευχαριστω που με ακούσατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σας και καλώς ήρθατε στο blog. Ευχαριστώ πάρα πολύ που μοιράσετε την εμπειρία σας μαζί μας και με συγχωρείτε που άργησα να σας απαντήσω – χαμός στο σπίτι – βάφουμε και είμαστε άνω κάτω!
      Σας καταλαβαίνω που νιώθετε μπερδεμένη και είναι πάρα πολύ δύσκολο εάν δεν έχετε βρει ένα δερματολόγο που μπορείτε να εμπιστευτείτε……Ωστόσο δυστυχώς δεν μπορώ να σας βοηθήσω όσον αφορά γιατρό. Εγώ βρήκα τον δερματολόγο μου μέσο του TEBE - εδώ στην Θεσσαλονίκη και εγώ. Ήταν καλός, δεν έχω παράπονα – μου έκανε διάγνωση, έκανα την θεραπεία και δεν χρειάστηκε να πάω ξανά. Εάν θέλετε το όνομα του, πείτε μου.
      Εάν δεν σας πειράζει, θα μπορούσα να βάλω το σχόλιο σας σαν ανάρτηση και ίσως οι αναγνώστες θα έχουν κάποιο γιατρό που θα μπορούσαν να συστήσουν.
      Τις καλύτερες ευχές,

      Διαγραφή
  3. Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση.Μπορεις να το κανεις αναρτηση , θα το ηθελα.Επισης θα ηθελα να ρωτησω αν ξερετε κατι πιο συγκεκριμενο για θεραπεια με laser , γιατι αλλοι λενε οτι δεν κανουν τιποτα και αλλοι οτι ειναι πολυ καλα,τι να πιστεψω;χαρηκα πολυ που ανακαλυψα αυτο το blog γιατι πραγματικα πιστευα οτι κανεις δν ξερει αυτην την παθηση,στον κυκλο μου οταν το λεω κανεις δν το εχει ξανακουσει.Ελπιζω να πανε ολα καλα και παλι ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς ούτε εγώ ξερώ πολλά πράγματα για το λέιζερ. Και ‘γω γενικώς έχω διαβάσει διάφορα. Μερικοί είναι ευχαριστημένοι – άλλοι όχι. Φαντάζομαι έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες – στον γιατρό, στο λέιζερ, τι προσδοκίες έχει κανείς και ανάλογα σε τι στάδιο ροδοχρου είναι κλπ.. Και, όπως με πολλές θεραπείες, για μερικους θα είναι πιο αποτελεσματική – τι να πω.
      Ένας λόγος που ξεκίνησα το blog είναι για να έχουμε ένα φόρουμ για συζητήσει έτσι ώστε να βρούμε λύσεις όλοι μαζί. Εγώ δεν μπορώ να σε βοηθήσω αλλά σίγουρα κάποιος άλλος με την νόσο θα έχει κάνει λέιζερ και μπορεί να σου πει κάτι παραπάνω.
      Θα αναρτήσω το σχόλιο σου και ελπίζω κάποιος θα έχει απαντήσεις.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα.
      Ο Στρατός σου εχει απαντήσει σχετικά με δερματολογο στην Θεσσαλονικη. Ρίξε μια ματιά στα 'comments' στην ανάρτηση 'Ενας Καλός Δερματολόγος στην Θεσσαλονικη?'
      Ελπίζω θα σε βοηθήσει
      Σου εύχομαι τα καλύτερα και εαν, επισκεφθείς την γιατρό, θα είχε ενδιαφέρον και για μας εαν θα μας έγραφες τις εντυπώσεις σου.

      Διαγραφή
  4. Γειά σας.Θα ήθελα να σας ρωτήσω ,τι θεραπεία σας συνέστησε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Χίλια συγνώμη, Αδαμαντία για την καθυστέρηση. Εάν θέλετε, να δείτε την ανάρτηση: "Ροδόχρους νόσος ή ροδόχρους ακμή" Εκεί περιγράφω τη θεραπεία που μου συνέστησε ο δερματολόγος μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή